Ciuhodaru_Tudor-1.jpgDeputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.

Deputatul solicită Parlamentului, într-un comunicat transmis miercuri, să voteze proiectul său legislativ, blocat în prezent în Camera Deputaţilor, iar ministrului Sănătăţii îi cere să asigure sprijinul necesar sănătăţii ieşenilor.

„În calitate de doctor-deputat, nu voi susţine niciodată desfiinţarea primului spital de urgenţe din viaţa ieşenilor, mai ales că Spitalul „Sf. Ioan” este unul dintre cele mai performante spitale din România, în condiţiile de infrastructură precare arhicunoscute”, afirmă Ciuhodaru.


El spune că soluţia propusă îndeplineşte toate exigenţele cerute de Ministerul Sănătăţii: o Unitate de Primire a Urgenţelor unică, structura monobloc cu toate specialităţile, circuite funcţionale, costuri minime şi se înscrie în politica ministerului de a crea în centrul universitar Iaşi un spital cu cel mai înalt grad de performanţă. Ciuhodaru susţine, de asemenea, că s-au cheltuit sume foarte mari de bani pentru amenajarea Secţiei de Arşi şi a Unităţii de Primire a Urgenţelor cu 50 paturi în clădirea nouă din curtea Spitalului „Sf. Ioan”.

În 1992 a început, în curtea Spitalului de Urgenţă, construcţia unui nou spital monobloc, în care să existe toate specialităţile necesare rezolvării pacientului critic, iar prin proiectul legislativ aflat în Camera Deputaţilor, care prevede mutarea în noul sediu a Spitalului de Urgenţă şi a Institutului Regional de Oncologie, Tudor Ciuhodaru crede că se va rezolva într-un mod integrat şi eficient întreaga patologie traumatică de urgenţă. AGERPRES