ponoran_dan.jpgMedicul chirurg Dan Ponoran este începând de vineri noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, el reuşind la concurs înaintea fostului manager Georgeta Sălişte. Dan Ponoran, în vârstă de 38 de ani, este medic chirurg de profesie şi a absolvit facultatea de medicină în Timişoara. A efectuat rezidenţiatul în Bucureşti şi a lucrat doi ani la Spitalul din Horezu, după care s-a transferat la Râmnicu Vâlcea. Deşi în proba scrisă a obţinut o medie mai mică decât fostul manager Georgeta Sălişte, la prezentarea proiectului a obţinut un punctaj mai bun.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a fost subiectul mai multor controale, după ce fostul preşedinte al CJ Vâlcea, Ion Cîlea, a cerut atât Curţii de Conturi cât şi Corpului de Control să verifice activitatea managerială din ultimii ani.

Aceste controale au dus ulterior la demisia fostului manager Georgeta Sălişte, care deţinea această funcţie din anul 2007. În luna mai a fost anunţat concursul pentru funcţia de manager a Spitalului Judeţean de Urgenţă la care s-au înscris atât fostul manager cât şi medicii Dan Ponoran şi Constantin Ploscaru, ultimul retrăgându-se din concurs.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea este cea mai mare unitate sanitară din judeţ şi se află în subordinea CJ Vâlcea. AGERPRES