Medicul Corina Porr, din cadrul Secţiei Clinice Medicală I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, a fost premiată la Conferinţa Anuală a Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică. Evenimentul a fost organizat de către Societatea Română de Alergologie şi Imunologie Clinică, în parteneriat cu Reţeaua Română de Angioedem Ereditar şi a reunit specialişti de prestigiu în domeniu din Europa, Israel şi Statele Unite ale Americii.

În cadrul manifestării ştiinţifice, Corina Porr a prezentat, în sesiunea care s-a desfăşurat sâmbătă 14 mai, lucrarea (posterul) intitulată „Angioedem de cauză rară” (Rare cause of angioedema), care a fost apreciat de participanţi şi a primit unul dintre cele trei premii acordate pentru cele mai bune lucrări. Corina Porr se află la cel de-al doilea premiu de acest fel, după ce în 2009 a mai fost premiată la aceeaşi manifestare ştiinţifică.

„Mă bucur că am putut participa activ la această conferinţă care reprezintă un moment de referinţă pentru medicii alergologi şi pentru această specialitate, datorită abordărilor multidisciplinare ale problemelor bolilor alergice şi posibilităţii de a fi conectat cu noutăţile în domeniu cu privire la cauze, diagnostic şi tratament, expuse de specialişti de renume. Afecţiunile alergice sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre şi afectează puternic calitatea vieţii oamenilor şi de aceea cercetarea în domeniu este prioritară, astfel încât să găsim cele mai bune soluţii pentru a lupta cu aceste boli şi pentru a acorda servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a declarat dr. Corina Porr.
Referitor la subiectul abordat în posterul expus, ea explicat că angioedemul este o afecţiune care afectează straturile profunde de la nivelul pielii, de multe ori în jurul ochilor şi buzelor. Cauzele cele mai frecvente sunt alergiile, atât alimentare, cât şi aeroalergenii, dar pot fi şi infecţiile virale, bacteriene, parazitare, chiar şi cancerele.

Alături de specialiştii alergologi, la conferinţă au participat şi medici din cadrul altor specializări, cum ar fi pediatria, oto-rino-laringologia, pneumologia dar şi medicina de urgenţă, care se confruntă adesea cu afecţiuni de natură alergică. Conform organizatorilor, pe lângă aspectele privind diagnosticarea şi modalităţile de tratament, comunitatea profesional-ştiinţifică a fost interesată „să utilizeze şi un limbaj comun, conform ghidurilor internaţionale actualizate, în scopul creşterii eficienţei asistenţei medicale”. AGERPRES