Medicul Cătălin Graur a revenit la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, începând de pe 3 ianuarie, după ce a demisionat în perioada stării de urgenţă şi va deţine această funcţie până la organizarea unui concurs pentru postul de director executiv.

Cătălin Graur, care s-a aflat la conducerea DSP Vrancea mai bine de 11 ani, a demisionat în luna aprilie 2020, după ce anterior fusese suspendat printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii condus de Nelu Tătaru, pentru „neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, în locul său fiind numiţi medicii Cătălin Bunghez şi Dragoş Cozma.

La acea vreme, Graur a dat în judecată Ministerul Sănătăţii, contestând atât suspendarea sa, cât şi numirea în funcţie a celor doi medici. Procesul a avut loc pe data de 19 mai, după ieşirea din starea de urgenţă şi repunerea directorului Cătălin Graur în funcţie, astfel că solicitarea a rămas fără obiect.

După revenirea la conducerea DSP Vrancea, Cătălin Graur a fost transferat, tot printr-un ordin de ministru, la DSP Suceava, dar nu a mai apucat să îşi ia în primire noua funcţie, deoarece a intrat în concediu medical. Ulterior, acesta a demisionat.

Cătălin Graur va asigura, interimar, conducerea la DSP Vrancea, până la momentul organizării de către Ministerul Sănătăţii a unui concurs pentru postul de director executiv. AGERPRES