Numărul noilor îmbolnăviri cauzate de coronavirus ar putea ajunge „aproape de zero” într-o lună în România, afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, Adrian Marinescu, medic primar la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, unde au fost tratați cei mai mulți pacienți infectați cu virusul. Adrian Marinescu crede că lucrurile „vor merge bine” de acum încolo, mai ales după ce am trecut cu bine și peste primele două săptămâni de relaxare. Ba chiar că vom putea merge în concedii fără risc în această vară. Chiar dacă, spune el, are motive să creadă că numărul real al celor infectați este mai mare decât al celor diagnosticați.
  • E posibil ca într-o lună de acum să avem un număr „nu chiar zero, dar aproape de zero” al noilor îmbolnăviri în România, declară medicul Adrian Marinescu.
  • Esențial este însă ca numărul de îmbolnăviri să scadă și în alte țări, în caz contrar țara noastră riscă să aibă „cazuri de import”.
  • Numărul real al românilor infectați cu coronavirus ar putea fi mult mai mare decât al celor diagnosticați, iar o parte din populație este deja imunizată – studiile vorbesc despre un procent de 2% din populație (peste 300.000 de oameni) față de 20.000 de cazuri diagnosticate în România, spune Adrian Marinescu.

 

Materialul integral pe www.hotnews.ro