afis_epidemio_mic.jpgDupă simpozioanele regionale de la Timișoara, Cluj Napoca și Craiova, a venit momentul întâlnirii cu medicii epidemiologi dar și cu reprezentanții unor specialități apropiate epidemiologiei din județele Moldovei.

”La simpozionul nostru desfășurat la Iași în 9 septembrie 2016 am trăit bucuria revederii cu 57 de colegi epidemiologi, care activează în direcțiile de sănătate publică, spitale, centrul regional de sănătate publică și alte unități în care activează specialiștii noștri. Acestora li s-au alăturat colegi din medicina de familie, sănătate publică, medicină de laborator, boli infecțioase și igienă” a declarat Conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici, Președintele Societății Române de Epidemiologie.

”Am avut plăcerea de a-l avea alături de noi pe domnul Dr. Vasile Cepoi, Președintele ANMCS, intervențiile domniei sale fiind de un real interes pentru participanți, astfel încât schimburile de opinii generate de aceste intervenții, cât și cele generate de prezentări, au fost benefice pentru cei prezenți. Domnia sa ne va fi alături, atât la simpozionul de la București din 30 septembrie 2016, cât și la conferința națională de la Brașov, din luna octombrie.

Atât lucrările științifice prezentate de colegii noștri, cât și intervențiile punctuale pe anumite teme au fost foarte foarte bine apreciate și profit de ocazie ca să mulțumesc și pe această cale tuturor colegilor, care au făcut efortul de a fi prezenți la manifestare și să mulțumesc o dată în plus colegelor și colegilor noștri pentru comunicări și interventii. Mulțumirile se îndreaptă către doamnele Prof. univ. Dr. Doina Azoicăi și Șef de lucrări Dr. Mioara Matei, pentru sprijinul acordat în organizarea simpozionului.” a declarat Conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici la finalul evenimentului.

Președintele Societății Române de Epidemiologie a continuat: ”Cu alte cuvinte, la Iași timp de o zi am lucrat, ne-am bucurat pentru revedere și am socializat la un dejun colegial, spun eu într-un mediu plăcut !

În altă ordine de idei, faptul că la simpozioanele noastre de la Timișoara, Craiova, Cluj Napoca și Iași am avut peste 300 de participanți, dintre care mai mult de jumătate au fost medici epidemiologi, îmi întărește convingerea că demersul de a iniția aceste manifestari a fost unul binevenit și îmi dă încrederea de a continua acest tip de acțiuni și în viitor. De fapt, pentru anul 2017 ne vom gândi la o serie de cursuri, dar până atunci, să auzim numai de bine și să ne revedem cu bucurie cu o parte dintre colegi la simpozionul de la București și să ne revedem cu toții cu bucurie la conferința națională de la Brașov!” a încheiat Conf.univ.Dr. Emilian Damian Popovici, Președintele Societății Române de Epidemiologie.