Societatea Medicilor de Familie din Brăila împreună cu Colegiul Medicilor Brăila şi Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila au lansat campania „Terapia cu plasmă – o şansă la viaţă”, prin care fac apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă pentru a salva viaţa celor care încă se luptă cu virusul.

Medicii de familie fac apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă pentru pacienţii infectaţi cu noul tip de coronavirus, aflaţi în stare critică, care au nevoie de acest transplant, fiind o terapie care le poate da o şansă la viaţă.

„În fiecare zi, tot mai mulţi oameni ajung în spital cu forme severe de COVID-19. E o boală cu complicaţii neaşteptate, cu evoluţie imprevizibilă şi uneori gravă, cu insuficienţă respiratorie severă. Pacienţii cu forme grave ajung să fie plasaţi pe aparate de ventilaţie. Oricând, oricine apropiat, drag nouă, poate sa facă forma severă de boală. Tratamentul cu plasma recoltată de la persoanele care au făcut COVID-19 poate oferi o şansă la viaţă pacienţilor aflaţi în stare critică”, se arată în mesajul lansat de iniţiatorii campaniei.

Medicii brăileni precizează că această campanie a fost iniţiată deoarece numărul donatorilor este unul foarte mic, deşi la nivelul judeţului Brăila au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19 peste 3.700 de pacienţi.

„Pandemia COVID-19 ne-a adus provocări neaşteptate şi nu ştim niciodată care dintre noi sau dintre cei dragi nouă pot face o formă severă de boală. De aceea, prin această campanie, ne dorim să informăm opinia publică cu privire la importanţa donării de plasmă, să creştem numărul donatorilor şi să oferim un acces mai facil pacienţilor COVID-19 la tratamentul cu plasmă”, precizează medicii de familie din Brăila. AGERPRES