spital_focsani.jpgCei cinci medici din cadrul Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Focşani vor asigura începând de pe 1 februarie asistenţa medicală în cadrul cabinetului de Cardiologie al Ambulatoriului de Specialitate al unităţii. Fostul titular al postului, medicul primar cardiolog Tiberiu Giurgea, a plecat la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani, el promovând pe 10 ianuarie examenul organizat în vederea ocupării postului scos la concurs. Prin urmare, postul său de la Spitalul Judeţean a rămas vacant.

Pentru ca actul medical să nu aibă de suferit, conducerea Spitalului Judeţean a decis ca începând cu data de 1 februarie, fiecare medic din Secţia de Cardiologie să asigure zilnic, timp de 2 ore, asistenţa medicală şi în Policlinică. Această soluţie este provizorie, până când va fi găsit un medic care să lucreze în cadrul cabinetului din Policlinică.

„Începând cu data de 1 februarie, medicii din Secţia de Cardiologie vor acorda asistenţă medicală zilnic, între orele 9.00 şi 11.00 la cabinetul de Cardiologie. Asistenţa medicală va fi asigurată în următoarea ordine: luni – medicul Gabriela Miron, marţi – medicul Viorel Iancu, miercuri – medicul Mitel Burcă, joi – medicul Cristina Benguş, vineri – medicul Valentin Ochean. Această măsură este provizorie până când vom identifica un medic specialist cardiolog care să poată asigura asistenţa medicală”, a precizat Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Judeţean Focşani, citat de „Monitorul de Vrancea”.