Boala Covid-19, provocată de coronavirusul SARS-CoV-2, a provocat deja peste 230.000 de decese pe plan mondial și deocamdată nu există niciun tratament aprobat pentru combaterea infecției și niciun vaccin care să imunizeze populația împotriva virusului. Pentru a face față situației, medici din întreaga lume au folosit diverse medicamente existente pentru a trata pacienții cu Covid-19, cu efecte diverse și greu de evaluat.

Însă cercetători specializați în reorientarea medicamentelor existente spre a fi folosite pentru noi indicații au început încă de la începutul pandemiei să lucreze asiduu pentru a găsi cele mai bune opțiuni în tratamentul Covid-19.

“Voi fi extrem de onest cu voi: între 95% și 98% dintre aceste medicamente testate vor eșua. Dar avem nevoie de unul sau două care să funcționeze”, a declarat dr. Sumit K. Chanda, virusolog la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute din La Jolla, California, pentru The New York Times.

“Voi fi extrem de onest cu voi: între 95% și 98% dintre aceste medicamente testate vor eșua. Dar avem nevoie de unul sau două care să funcționeze”, a declarat dr. Sumit K. Chanda, virusolog la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute din La Jolla, California.

 

Citiți articolul integral pe 360medical.ro