medcenter2.JPGMedcenter, unul dintre cei mai importanţi furnizori de pe piaţa medicală naţională şi regională, marchează o premieră naţională printr-un nou concept al serviciilor medicale din România. Centrul de Excelenţă în Medicină de Laborator şi Patologie împreună cu Laboratorul Central Medcenter reunesc sub aceeaşi emblemă servicii de excelenţă în trei direcţii principale: Educaţie – Cercetare – Diagnostic.

Istoria MEDCENTER a început printr-o iniţiativă curajoasă, într-un moment în care piaţa medicală din România era în formare. În 1998 Medcenter inaugura primul centru medical într-unul din marile oraşe şi centre universitare ale ţării – Iaşi, venind în întâmpinarea nevoilor pacienţilor şi oferindu-le acestora o alternativă la serviciile medicale de stat.

O iniţiativă curajoasă o reprezintă şi momentul actual în care Medcenter implementează o nouă paradigmă a serviciilor medicale de înaltă performanţă, prin colaborarea dintre Laboratorul Central şi Centrul de Excelenţă în Medicină de Laborator şi Patologie, ce va avea ca focus formarea profesională, educaţia academică, post-academică, cercetarea ştiinţifică din domeniul medical, alături de medicina de laborator.

Viziunea Medcenter este ca aceste două noi ramuri să reprezinte un mediu de instruire şi formare a specialiştilor de înaltă ţinută, de depăşire a limitelor prin cercetarea în domeniul medicinii de laborator, permiţând astfel o dezvoltare şi perfecţionare continuă a serviciilor medicale, atât în sprijinul clinicianului, cât şi al pacientului.

Oferta inedită de pe piaţa serviciilor medicale o reprezintă laboratorul perfomant unic în Romania, cu cea mai mare capacitate operaţională din Europa de Sud-Est. Acesta dispune de echipamente de ultimă generaţie, cu o gamă complexă şi completă de teste (atât cele uzuale, cât şi teste speciale).

Capacitatea laboratorului este de aproximativ 15 milioane de teste anual, din următoarele arii de specialitate: Hematologie, Biochimie, Imunologie-Alergologie, Microbiologie şi Anatomia Patologică (Citopatologie, Histopatologie – Histochimie, Patologie Moleculara, Proteomica (Imunohistochimie), Genomica (PCR, CIHS), Servicii de Telediagnostic, Second Opinion). Domeniile de interes major, ce reprezintă o prioritate pentru specialiştii noştri antamo-patologi sunt: Ginecologia, Chirurgia Generală, Gastroenterologia, Urologia, Pneumologia şi Dermatopatologia.

De reţinut sunt testele speciale realizate în laboratorul Medcenter, teste ce oferă soluţii exacte şi rapide în afecţiuni medicale critice, dând totodată posibilitatea furnizării unui diagnostic corect şi identificării celui mai eficient tratament. Menţionăm aici: testele din domeniul Imuno-Histochimiei, esenţiale în caracterizarea tumorilor şi iniţierea terapiei; testele de Biologie Moleculară, cum sunt B-RAF şi K-RAS, care oferă o modalitatea uşoară de identificare a celor mai relevante mutaţii genetice, ajutând astfel la optimizarea terapiilor în cancerul de colon şi melanom.

Promisiunea Medcenter este ca şi în continuare să venim cu noutăţi pe piaţa medicală din România, dar să şi readucem în prim-plan cercetarea românească din domeniu.

Cu peste 14 ani de experienţă în domeniu, cu o structură de peste 40 de clinici şi laboratoare în întreaga ţară, Medcenter reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale de pe piaţa naţională şi regională, având cel mai accelerat ritm de dezvoltare. La sfârşitul anului 2011 compania noastră a înregistrat peste 4 milioane de analize efectuate iar la momentul actual numărăm în jur de 75.000 de pacienţi lunar care beneficiază de planurile de sănătate MEDCENTER.