spit sf ioan sv.jpgMaternitatea din Suceava a fost declarata „Spital prieten al copilului”, dupa evaluarea externa, a declarat, luni, seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava, Alexandru Lazareanu. Potrivit acestuia, reprezentantul UNICEF Romania, Edmound McLoughney, a anuntat Spitalul de Urgenta “Sfantul Ioan cel Nou” Suceava ca, in urma evaluarii externe, maternitatea a fost desemnata “Spital prieten al copilului”, fiind transmisa in acest sens si o placa, in semn de recunoastere a realizarilor.

”Acum maternitatea dumneavoastra apartine unui grup de elita, recunoscut pe plan international, format din peste 19.000 de spitale, dintre care trei sute in Europa, si mai ales din grupul celor doar 23 de maternitati certificate ca Spital prieten al copilului din Romania”, a anuntat printr-o scrisoare Edmound McLoughney. Potrivit reprezentantului UNICEF Romania, o recunoastere aparte este abilitatea de care a dat dovada maternitatea in sprijinirea alaptarii.

”Doresc sa va prezint aprecierile mele fata de dumneavoastra si personalul maternitatii pentru munca dificila pe care ati dedicat-o in beneficiul celor mai tineri cetateni ai Romaniei”, a aratat McLoughney, adaugand ca, in contextul crizei, nu va fi usoara mentinerea standardelor.

”Sunt constient ca in anii care vin, in fata dumneavoastra se afla sarcina, la fel de dificila, de a mentine standardele de Spital prieten al copilului, intr-o perioada in care intreaga lume se confrunta cu criza economica (…) Va asigur de angajamentul UNICEF de a sprijini in continuare Ministerul Sanatatii in implementarea Strategiei Nationale pentru Promovarea Alaptarii si a initiativei Spital prieten al copilului. In acest sens, dorim sa continuam si colaborarea cu maternitatea dumneavoastra”, a precizat Edmound McLoughney.AGERPRES