spital_filantropia.jpgMaternitatea Spitalului „Filantropia” din Craiova a fost reabilitată cu 2,2 milioane lei, bani alocaţi de la bugetul municipiului Craiova, primarul Olguţa Vasilescu anunţând, joi, cu prilejul finalizării lucrărilor, că imobilul respectiv este de patrimoniu şi nu a permis foarte multe modificări, însă de anul viitor va începe construcţia unei noi unităţi mai spaţioase, pe un schelet de clădire aflat lângă Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”.

„Investiţia în clădirea maternităţii a fost în sumă totală de două 2,2 milioane de lei. Aici funcţionează patru secţii: obstretică/ginecologie 1, obstretică-ginecologie 2, ATI şi neonatologie. Cheltuielile efectuate în cursul anului 2013 la maternitate – pentru că investiţiile au început încă de anul trecut – au fost în sumă totală de 1,55 milioane lei. Această clădire este foarte înaltă, nu putem opera pe ea, pentru că este monument istoric, nu am putut să facem nici alt fel de proiect, utilităţile ne costă foarte mult la acest spital, pentru că spaţiile sunt foarte generoase, dar maternitatea va rămâne pe loc. Tocmai pentru că este monument nu vom putea să o mutăm sau s-o demolăm şi să construim în această curte un spital nou. De aceea, ne-am reprofilat pe construcţia care este lângă Spitalul de Boli Infecţioase, unde cele mai multe dintre secţiile Spitalului ‘Filantropia’ vor fi mutate”, a spus Vasilescu.

La rândul său, Alice Gavrilă, managerul spitalului, a afirmat că până acum colegilor ei le era ruşine că lucrau în acest spital. „Bătrâna maternitate din Craiova a fost resuscitată cu ajutorul doamnei primar. Acum doi ani când am preluat mandatul de manager am plecat la drum cu temeri, chiar cu frică, dar, pe parcurs, mânate de dorinţa de a schimba sintagma ‘nu, nu se poate’, am crezut tot timpul în ‘se poate’ , am acţionat, iar rezultatele se văd. Eforturile au fost canalizate pe pacienţii care aleg Spitalul Filantropia, ca să fie mulţumiţi de cazare şi de hrană şi, nu în ultimul rând, de medicamente, materiale sanitare care aici nu se mai cumpără de către pacienţi. Colegilor mei le era ruşine înainte că erau medici în spitalul municipal, dar acum lucrează în condiţii medicale optime”, a spus Alice Gavrilă. AGERPRES