maternitatea_sf_pantelimon.jpgMaternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” a fost inaugurată joi, după ce secţiile de obstetrică-ginecologie şi neonatologie au fost complet reabilitate şi dotate cu echipamente moderne. De asemenea, au fost schimbate instalaţiile electrice şi sanitare, cele de încălzire, ventilare şi climatizare, s-au realizat achiziţii de echipamente iar saloanele au fost dotate cu mobilier nou.

„Am preluat Maternitatea Sf. Pantelimon în martie anul trecut la 15% realizare lucrări de reabilitare şi am reuşit să o finalizăm într-un timp record de un an de zile. Felicit echipa managerială şi pe toţi cei implicaţi. Maternitatea Sf. Pantelimon este cea de-a opta maternitate complet reabilitată şi dotată pe care am bucuria să o inaugurez, după finalizarea maternităţilor din Oradea, Giurgiu, Iaşi, Galaţi, Botoşani, Ploieşti şi Oneşti”, a declarat cu acest prilej ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a adăugat că, din cele 20 de secţii de obstetrică şi neonatologie care au început să fie restructurate şi modernizare în cadrul Proiectului cu Banca Mondială început în anul 2007, aproape trei sferturi (14 maternităţi) au fost şi vor fi finalizate în perioada 2014- 2015.

Potrivit managerului Gheorghe Popescu, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” este o unitate sanitară cu peste 500 de paturi pentru toate specialităţile medicale importante. În anul 2013, în unitatea sanitară au fost internaţi 30.500 pacienţi. De asemenea, în ultimul an, aici au fost realizate peste 180.000 de consultaţii în ambulator şi camera de gardă şi peste 600.000 de analize medicale. Investiţia a fost de aproximativ 12 milioane de lei din împrumutul la Banca Mondială. AGERPRES