Maternitatea din municipiul Râmnicu Vâlcea va fi modernizată prin accesarea de fonduri europene de aproximativ 25 de milioane de euro, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Acesta a menţionat că CJ Vâlcea va scoate la licitaţie, în următoarele două săptămâni, tema de proiectare pentru modernizarea maternităţii şi după realizarea proiectului va fi depusă documentaţia în vederea obţinerii finanţării prin Programul Operaţional Regional.

„Maternitatea din Râmnicu Vâlcea va fi modernizată cu fonduri europene. Va fi modernizată atât faţada cât şi interiorul, va fi recompartimentată, se vor face lucrări de igienizare, lifturi noi, pornim din subsol şi încheiem pe acoperişul clădirii. Este una dintre provocările importante, va fi de durată. Tema de proiectare este una complexă, ne propunem să investim în maternitatea din Râmnicu Vâlcea peste 25 de milioane de euro”, a declarat Rădulescu, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele CJ Vâlcea a precizat vineri, pentru AGERPRES, că instituţia va continua investiţiile de la spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea şi în prezent sunt în curs demersuri pentru reabilitarea ambulatoriului şi pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, dar se investeşte şi în aparatură şi echipamente medicale noi.

Rădulescu a amintit că anul trecut investiţiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea au fost de 7,3 milioane lei, iar de la începutul acestui an spitalul a fost dotat cu aparatură şi echipamente noi de 153.000 de euro şi urmează să fie montat şi dat în folosinţă un aparat RMN. AGERPRES