flutur maternitate.jpgNoua maternitate din oraşul Gura Humorului a fost inaugurată la sfârşitul acestei săptămâni, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie şi a primarului Marius Ursaciuc, investiţia ridicându-se la aproximativ 2 milioane de lei, fiind finanţată de MS şi din bugetul local.

Noua secţie de obstetrică-ginecologie funcţionează la ultimul etaj al spitalului orăşenesc şi dispune de toate condiţiile necesare unui act medical de înaltă calitate, având o capacitate de 15 paturi, plus şase la compartimentul de neonatologie. Preşedintele CJ Suceava a subliniat că, în urma demersurilor sale la MS, s-a reuşit ”salvarea spitalului”, pentru că se pusese problema închiderii unităţii sanitare.

„Amintiţi-vă că, de la discuţia ca spitalul să fie închis, astăzi discutăm de deschiderea unei noi secţii – e vorba de maternitatea nouă. Ce este important e că am reuşit să depăşim acest moment de la un spital care avea doar o linie de gardă şi se punea foarte serios problema închiderii lui, alături de spitalul de la Solca, am reuşit salvarea lui. Ţineţi minte demersurile pe care le-am făcut şi nici nu vă pot spune tot. În al doilea rând, l-am transformat într-un punct de investiţie puternică şi cred că trebuie reamintite aceste lucruri, pentru că există riscul de a se uita. Poate că deranjez prin ce spun, dar faptul că într-o perioadă de criză se investeşte şi se investeşte masiv nu trebuie să uităm acest lucru”, a afirmat Flutur.

El a subliniat că reforma în sănătate la nivelul judeţului nu a însemnat închideri de spitale, excepţie făcând spitalul din Solca, locul lui fiind luat de un centru de permanenţă performant. Totodată, Flutur le-a cerut cadrelor sanitare de la Gura Humorului calitate în actul medical, promiţându-le sprijin şi pe viitor. „V-am asigurat toate condiţiile, iar actul medical de aici încolo trebuie să fie de ştaif, de înaltă ţinută”, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a anunţat că, în curând, la Gura Humorului vor mai fi alocaţi aproximativ 600.000 de lei pentru alte investiţii în sănătate. „În mandatul meu am ales să am un secretar de stat la Sănătate, pentru că am vrut să se simtă în judeţul Suceava, să ajute judeţul şi cred că acest lucru se vede. Am să-l rog pe Cristi Irimie să fie în continuare la minister un avocat al Sucevei, al sistemului de sănătate din Suceava”, a afirmat Flutur.

La rândul său, secretarul de stat în MS a apreciat investiţia de la Gura Humorului, subliniind că, în judeţul Suceava, investiţiile care s-au făcut în domeniul sănătăţii s-au realizat coerent, având la bază dorinţa de a oferi condiţii foarte bune atât pacienţilor, cât şi medicilor. „Dacă acum aţi făcut un hotel frumos, vreau de acum încolo să fie un spital bun. Spital bun înseamnă satisfacţia pacienţilor. Dacă pacienţii pleacă mulţumiţi de la dumneavoastră, mai ales că le oferiţi condiţii hoteliere foarte bune, atunci v-aţi realizat menirea, pentru că, dacă avem numai hotel şi serviciile medicale lasă de dorit, activitatea noastră profesională nu este cea aşteptată de pacienţi şi atunci degeaba am făcut investiţii. Contez pe profesionalismul colegilor mei, contez pe ştiinţa de manager a doctorului Mălăncraveanu (n.r. – managerul spitalului) şi sper ca spitalul din Gura Humorului să fie unul mic, dar eficient”, a spus Irimie. AGERPRES