”Astăzi, la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, se desfășoară o altfel de oră de curs. Vom răspunde unei provocări stringente: educația pentru sănătate, educația pentru viața de familie. Învățăm în mediul actual de învățământ și în cel academic, foarte multe lucruri; dar nu ne învață nimeni ce înseamnă să fii un bun familist. Cum să fii și cum să îți educi copiii să fie sănătoși, cum să te ferești și să-ți înveți copiii să stea departe de bolile cu transmitere sexuală. Stiți prea bine ce se întâmplă în rândul tinerilor, din acest punct de vedere. Suntem preocupați de sănătatea tinerilor noștri, de aceea, astăzi veți avea ocazia să stați de vorbă cu specialiști în domeniu”, a declarat Mariana Pop, directorul Liceului Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, în deschiderea sesiunii educative „Contracepția și Bolile cu Transmitere Sexuală”. Întâlnirea este parte a Programului de informare, prevenție și educație ”Școala Familiei: La Școala și Acasă o Viață Sănătoasă”, dezvoltat cu sprijinul Farmexpert și Farmaciilor Alphega din anul 2016.

După ce au răspuns la întrebarea cheie „Crezi că fumatul este Cool?”, în noiembrie 2017, în cadrul programului național de informare, educație și prevenție Școala Familiei, elevii din Baia Mare au primit pe 29 martie informații despre contracepție și bolile cu transmitere sexuală. Au aflat care sunt și cum pot fi evitate bolile cu transmitere sexuală, dar mai ales cum să se bucure de o viață de familie cu principii sănătoase și în siguranță.

Cei peste 160 de elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racoviță”, prezenți la întâlnire, au avut ocazia să discute deschis cu consultanții Alphega, farmaciști și medici specialiști, despre implicațiile fizice, emoționale, sociale și financiare ale unei relații, despre metodele contraceptive cele mai potrivite, dar și despre cum pot sta departe de bolile cu transmitere sexuală.

Sesiunea interactivă organizată la Baia Mare este cea de-a șaptea întâlnire din anul școlar 2017-2018, parte a campaniei naționale de informare și prevenție susținută de Farmexpert și Alphega Farmacie și face parte din Programul „Școala Familiei: Și la școală și acasă, o viață sănătoasă”.

În acest an, elevi din Craiova, Timișoara, Galați, Constanța, Baia Mare și Satu Mare au participat la întâlniri în cadrul programului și au dezbătut temele consumului de tutun și contracepției – bolilor cu transmitere sexuală. Până la finalul anului școlar sunt programate noi întâlniri cu elevii din Sibiu, Cluj, București, Buzău și Brașov.

Programul este derulat din 2016, în colaborare cu instituții de învățământ și din domeniul sănătății. Obiectivul acestui program este informarea și educarea elevilor, alături de familiile lor, pentru un stil de viață sănătos.