hunedoara_spit_mun2.jpgManagerul Spitalului Municipal Hunedoara, dr. Bende Barna, a demisionat vineri din funcţie, acesta arătându-se nemulţumit de faptul că autorităţile locale nu au mai alocat fonduri pentru unitatea medicală şi de lipsa de comunicare existentă cu primarul localităţii. El a recunoscut că decizia de a demisiona din funcţie ţine şi de o motivaţie politică, fostul manager fiind membru al PNL, iar primarul municipiului Hunedoara fiind membru al PDL.

Hotărârea fostului director survine la o jumătate de an după ce primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, l-a demis din funcţie pe dr. Bende Barna, ulterior edilul şef fiind nevoit să-şi retragă decizia din cauza protestelor declanşate de angajaţii spitalului.

„Ca să poţi fi un manager bun, cred că ai nevoie de două lucruri esenţiale. Unu: să ai o echipă managerială subordonată, unde, prin delegarea foarte clară a responsabilităţilor să poţi conduce instituţia. Şi, doi: deasupra ta să ai o piramidă de un sistem relaţional, indiferent că este politic sau instituţional. Această colaborare (…) nu a funcţionat. (…) Pot să vă spun că în toată perioada de după alegerile locale, Spitalul Municipal Hunedoara nu a primit niciun leu de la Primăria municipiului Hunedoara”, a declarat fostul manager, într-o conferinţă de presă organizată de filiala judeţeană a PNL Hunedoara.
Dr. Bende Barna a mai spus că în perioada celor opt ani, în care a condus Spitalul Municipal Hunedoara, au fost reabilitate cele două clădiri ale unităţii medicale, au fost făcute dotări cu echipamente medicale şi au fost create premisele pentru acreditarea medicală a instituţiei. Fostul manager a adăugat că după un timp pe care îl va dedica rezolvării unor probleme de sănătate, va rămâne să lucreze în spital ca medic ortoped, specialitatea care l-a consacrat.

Dr. Bende Barna a fost principalul contracandidat al actualului primar al municipiului Hunedoara în alegerile locale de anul trecut, el fiind depăşit în turul doi de scrutin la câteva sute de voturi. AGERPRES