Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati Botoşani, Angel Călin, a fost eliberat, din funcţie, în urma scandalului de la Maternitatea din Botoşani, generat de moartea tinerei însărcinate, în vârstă de 25 de ani.

Măsura a fost luată de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Doina Federovici, şi vine la cinci zile după tragedia de pe Secţia de obstetrică şi ginecologie a SJU.

„Eliberarea din funcţie a domnului Angel Călin nu şterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei, de aceea reiterez solicitarea de demisie a medicului curant şi a celui care a asigurat garda, care au arătat o totală lipsă de empatie faţă de o femeie aflată în suferinţă, precum şi carenţe uriaşe de profesionalism. Este un gest minim de responsabilitate în faţa unor asemenea tragedii. Aceste demisii trebuie să vină rapid şi fără ezitare, pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple. Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-şi face treaba să răspundă. Cine nu înţelege să-şi facă treaba să plece!”, a afirmat Federovici.

Angel Călin a fost numit la conducerea SJU în urmă cu o lună, după ce fostul manager, Doina Caba, demisionase.

Tot miercuri, preşedintele CJ a decis numirea interimară în funcţia de manager al celui mai mare spital din Botoşani a medicului Monica Adăscăliţei, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani. AGERPRES