Aproximativ 30.000 de copii sunt internaţi în fiecare an la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, iar zilnic se realizează în jur de 800 de consultaţii, a declarat managerul unităţii medicale, Alexandru Ulici.

„Internăm în jur de 30.000 de copii pe an. Se fac cam 800 de consultaţii în fiecare zi la nivelul întregului spital. 60% dintre bolnavii care ni se adresează sunt din provincie. (…) La nivelul spitalului avem o structură COVID constantă de 15 paturi, între care 9 sunt de terapie intensivă. Aceste paturi pot fi oricând mărite. Putem mări această structură având în plus 40 de paturi pentru pacienţi COVID pozitivi şi 9 paturi pentru pacienţi tampon, pentru cei care sunt suspecţi, dar nu sunt încă confirmaţi”, a explicat medicul într-o conferinţă de presă.

 


Directorul medical, Radu Bălănescu, a afirmat că în scurt timp va fi inaugurat Centrul de Transplant Hepatic Pediatric. „Avem oameni pregătiţi, avem spaţiile pregătite, avem tot ce ne trebuie şi vom beneficia de colaborarea şi coordonarea domnului profesor Irinel Popescu”, a adăugat Bălănescu.

Vineri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală. El a discutat cu echipa de conducere şi şefii de secţie despre pregătirea unităţii sanitare în acest context epidemiologic şi a vizitat mai multe secţii. AGERPRES