Scarlatescu_cornelia.JPGDeclara Cornelia Scarlatescu, Director al Directiei Asigurari de Viata din cadrul companiei Astra Asigurari Uniqa.

Domnia sa ofera detalii privind linia de asigurari de sanatate ASTRA MEDICA, lansata in octombrie 2008, despre serviciile oferite de companie in premiera pe piata asigurarilor de sanatate si despre numarul in crestere al aprteneriatelor incheiate cu spitalele din Romania.

– Stimata Doamna Director, de profesie sunteti medic. Reprezinta acest fapt un atu pentru activitatea de performanta in domeniul asigurarilor de viata?

– Da, pregatirea, abilitatile si capacitatea de analiza si de reactie rapida m-au ajutat foarte mult in activitatea din domeniul financiar. Consider ca medicii,mai ales cei care au avut o practica medicala in spate – garzi, cazuri de urgenta, responsabilitate si o specialitate alerta capata abilitatea de a identifica problemele repede , de a stabili “diagnosticul” , de a trece in revista rapid cauza, stadiul “perturbarilor” ,evolutia anticipata, complicatiile posibile si pot contribui rapid, in timp util cu solutionarea complexa, holistica a tuturor problemelor “pacientului”. Asa am procedat si in cei 10 ani de experienta ca medic de spital si la fel in cei 12 ani de experienta in asigurari de viata si sanatate. Am avut “norocul” ca viata din asigurari, cel putin in experienta mea personala, nu s-a deosebit prea mult de cea din spital pentru ca mai tot timpul am avut cazuri dificile sau set-up uri care au necesitat “garzi”, ore suplimentare, provocari, reactii rapide, si multe solutii de urgenta, foarte creative uneori si manevre de resuscitare cum a fost ultima experienta in domeniu, destul de reusita zic eu..

Un medic este format in anii facultatii, in spital, astfel incat nu sta cu ochii pe ceas la program ci are ca obiectiv rezolvarea cazurilor si in acelasi timp are si o responsabilitate maxima in ceea ce face lucru care m-a capacitat si pe mine si incerc la randul meu sa le insuflu si celor cu care lucrez sau ii coordonez acelasi lucru.

– In momentul preluarii functiei de director al directiei de asigurari de viata la Astra Uniqa, ati declarat ca va propuneti dezvoltarea segmentului de asigurari de sanatate al companiei. Cum va propuneti sa realizati acest lucru?

– Da, la sfarsitul lui martie 2008 am ajuns in ASTRA, ca director de directia de Viata si am declarat ca nu numai vom reface linia de asigurari de viata cvasiinexistenta in ASTRA, dar vom lansa o linie de asigurari de sanatate. Acest lucru s-a intamplat in 10 octombrie 2008, s-a lansat linia de asigurari ASTRAMEDICA, cu 3 planuri de asigurare OPTIM, CLASS si BUSINESS, o retea de parteneri contruita de la zero, de 350 de furnizori de servicii medicale distribuiti in toata tara, si cu servicii complexe de la consultatii, investigatii, analize de laborator, asigurari de stomatologie, spitalizare, interventii chirurgicale, medicina alternativa, fizioterapie si recuperare, nursing, asistenta la nastere , pre si postnatala, programe de profilaxie, consiliere psihologica, servicii protetice si farmaceutice, de medicina muncii.

Multe din serviciile oferite de noi constituie o premiera in domeniul asigurarilor, dar ceea ce ne diferentiaza este managementul de caz adica asistarea asiguratului pe tot parcursul desfasurarii actului medical, indiferent de institutiile medicale succesive sau concomitente puse la dispozitia sa pentru diagnosticare si/ sau tratament.

– Ce relatii de colaborare aveti in momentul de fata cu managerii marilor institutii spitalicesti din tara?

– S-au incheiat unele parteneriate cu spitalele din tara si ma bucur ca si managerii spitalelor in ultima vreme au o abordare mai pragmatica si mai eficienta in raport cu posibilitatile de atragere de fonduri suplimentare pentru spitale de la Asiguratori.
Asiguratorii constituie o resursa de fonduri pentru spitale care poate contribui la eficientizarea investitiilor si imbunatatirea considerabila a conditiilor existente in spitale.
Am insa si o parere dezaprobatoare referitoare la managerii care prefera sa ignore conditiile in care sunt spitalizati pacientii, pentru ca eu consider ca o persoana capabila poate gasi solutii de imbunatatire, sponsorizare, atragere de bani pentru ridicarea gradului de confort, asistenta medicala din spitale.

– Care sunt principalele avantaje pe care un operator din sistemul sanitar le are in urma colaborarii cu Astra Uniqa?

– In primul rand toti colaboratorii nostri sunt alesi pentru standardele practicate in domeniul pe care il reprezinta, pentru dotarile si personalul pe care il au si pentru reputatia pe plan local.Este deci o lista exclusivista si in permanenta monitorizam serviciile oferite si satisfactia clientilor. Consider ca aceasta colaborare, clientii pe care noi ii trimitem pentru servicii medicale, costurile negociate realist pe servicii si faptul ca noi ne decontam la timp obligatiile de plata catre furnizori pun bazele unui parteneriat pe termen lung, avantajos pentru Furnizorii de servicii medicale , pentru Asigurator dar cel mai important pentru clientii nostri care pot face diferenta intre servicii oferite in sitem de stat si cele oferite ed catre clinicile private pe care le avem in retea.

– Ce noutati propune compania dvs. in 2009 in domeniul produselor de asigurari de viata in general, si de sanatate in special?

– In 2009, am lansat asigurarile de sanatate ASTRAMEDICA pentru copii, individuale, si de familie , am extins reteaua de servicii si in Ungaria si am lansat in parteneriat cu AXA un produs de asigurari de sanatate mai pretentios ASTRA SANTE care ofera servicii de spitalizare, interventii chirurgicale, transport medicalizat in GERMANIA si AUSTRIA. Este o deschidere si pentru romani catre piata serviciilor, competentelor, expertilor, medicamentelor de o recunoscuta calitate si standarde germane si austriece. Prin toate aceste produse ne adresam tuturor si acoperim o gama foarte extinsa de servicii medicale in favoarea clientilor nostri.