Un număr de 2.500 de femei din judeţul Caraş-Severin, dintre care jumătate din mediul rural, vor putea beneficia, începând de miercuri, de mamografii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului la sân, în urma unui protocol de colaborare semnat între Consiliul Judeţean şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, a informat instituţia administrativă pe pagina sa de Facebook.

„În urma semnării Protocolului de colaborare între Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, un număr de 2.500 de femei din judeţul Caraş-Severin, 50% din mediul rural, vor beneficia de mamografii gratuite, iar pacientele depistate cu cancer mamar sau cu suspiciune de cancer mamar vor fi tratate de către medicii unităţilor spitaliceşti partenere în proiect, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi Institutul Oncologic ‘Ion Chiricuţă’ Cluj-Napoca”, se arată în informarea CJ Caraş-Severin.

Pentru a beneficia de o mamografie gratuită, femeile trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani, să domicilieze în judeţul Caraş-Severin şi să nu fi efectuat o mamografie în ultimele şase luni. De asemenea, să nu fi fost diagnosticate cu cancer de sân, să nu aibă extirpaţi sânii din alte motive decât cancerul de sân, să nu fie sub tratament şi supraveghere oncologică.

Mamografiile se vor face la SJU Reşiţa, Staţionar 2, începând cu 23 martie, în zilele de miercuri şi joi, între orele 14,00 – 17,00, maxim 10 mamografii/zi. Programări se pot face la numerele de telefon: 0745 620 965, 0748 884 476, 0748 296 606, 0748 884 475 sau la adresa de e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com.

Proiectul este posibil în urma unui acord semnat de preşedintele CJ Caraş-Severin, Romeo Dunca, cu reprezentanţii Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, în cadrul unui program regional dedicat depistării precoce şi tratamentului cancerului la sân. AGERPRES