Mai multe structuri cu paturi ale Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși au fost reorganizate în funcție de adresabilitate și indicatorii de performanță.

Structurile cu paturi care nu s-au încadrat în media națională privind Rata de utilizare (RUP), Indicele de utilizare (IU) au pierdut paturi, respectiv secția Medicină Internă a pierdut 4 paturi, compartimentul Medicină Internă Cronici a pierdut 3 paturi, compartimentul Pediatrie a pierdut 3 paturi, secția Chirurgie generală a pierdut 2 paturi, compartimentul Ortopedie-Traumatologie a pierdut 2 paturi.

Structurile cu paturi care au fost peste media națională au primit paturi, respectiv compartimentul Neurologie a primit 3 paturi, compartimentul Ingrijiri Paliative a primit 3 paturi și au fost inființate specialități noi, respectiv recuperare medicală, urologie, O.R.L., ginecologie. În curând vom exista alte două compartimente noi cu paturi, respectiv Gastroenterologie și Diabet, nutriție și boli metabolice.

„Strategia managerială are în vedere ca pacienții să beneficieze de servicii medicale de calitate și crearea de specialități noi, în funcție de morbiditatea deservită. Nu este corect ca unele structuri cu paturi să aibă paturi care stau neocupate, iar altele să programeze pacienții la internare din lipsă de locuri! Prin analiza indicatorilor de performanță și luarea unor măsuri în consecință, ținem cont de adresabilitate, rata de ocupare a paturilor, nevoile de servicii medicale, solicitările pacienților noștri și funcționarea unității sanitare bazată pe performanță”, a declarat Constantin Poiană, managerul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” din Buhuși.