Mai mult de jumătate dintre medicii de familie din Sălaj şi-a exprimat, în scris, dorinţa de a continua relaţiile contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), potrivit datelor furnizate de Claudiu Bârsan, preşedintele instituţiei.

„Din 117 medici de familie, avem 62 care au fost la noi şi şi-au manifestat în scris opţiunea de a continua relaţiile cu Casa, pe bază de act adiţional în luna iunie şi contract, în continuare, până la sfârşitul anului”, a declarat, marţi, Claudiu Bârsan. Totodată, preşedintele CAS Sălaj a recunoscut că, din discuţiile purtate cu filiala judeţeană a Patronatului Medicilor de Familie, circa 40 de medici de familie nu sunt de acord cu semnarea actului adiţional la contractul-cadru.

Patronatul Medicilor de Familie a refuzat însă să precizeze cine sunt medicii respectivi, motiv pentru care fiecare medic din Sălaj a fost contactat, nominal, de către personalul CAS Sălaj pentru a-şi exprima opţiunile.

Bârsan a subliniat că, în lipsa colaborării cu CAS Sălaj, au de pierdut atât pacienţii medicilor respectivi, care nu pot beneficia de asistenţa medicală gratuită, cât şi medicii, cărora, în lipsa unui contract, nu le vor fi decontate serviciile. AGERPRES