spital targoviste.jpgLucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt în întârziere cu circa cinci luni, cele mai multe probleme plecând de la deficienţe de proiectare, a declarat, miercuri, la Târgovişte, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Lucrările sunt efectuate în cadrul unui proiect cu fonduri europene de 83 de milioane de lei.
Până acum s-au efectuat 56% din lucrări. ”Suntem într-un tur de verificare a modului în care se desfăşoară proiectele pe programul Operaţional Regional. În luna mai suntem puşi în faţa unei mari provocări, şi anume trebuie să luăm decizii finale în ceea ce priveşte continuarea sau rezilierea acestor proiecte aflate în diferite stadii. Este o acţiune deloc comodă. Multe dintre proiecte înregistrează întârzieri. La acest proiect de la Spitalul Judeţean Târgovişte trebuie luate toate măsurile ca până pe data de 15 august să fie gata. Principala problemă la acest proiect a plecat de la proiectare”, a declarat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a precizat că, dacă lucrările continuă în acest ritm, termenul de finalizare se va prelungi până în octombrie. ”Nemulţumirile noastre sunt legate de graficul de execuţie de lucrări. Proiectul se derulează în parametri relativ normali după discuţiile dure purtate cu reprezentanţii constructorului, grupul VAMED, în urmă cu două săptămâni. Am profitat de întâlnire pentru a înnoi avertismentul ferm către firma constructoare că nu voi ezita să procedez la rezilierea contractului dacă nu va respecta graficul de lucrări stabilit. Şi continuăm în fiecare zi să mergem pe şantier pentru a urmări desfăşurarea lucrărilor”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Lucrările la Spitalul Judeţean Târgovişte au început în 2010. Spitalul nu este închis pe perioada lucrărilor, sunt închise secţii, în funcţie de derularea lucrărilor, şi mutate în alte spaţii ale spitalului.
Unitatea medicală primeşte, anual, circa 100.000 de pacienţi. AGERPRES