Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului pentru Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi sunt executate în procent de 99%, fiind realizate cu finanţare europeană în valoare de 138 de milioane de lei, a informat managerul unităţii medicale, Alina Belu.

„Obiectivul general al proiectului este creşterea eficienţei energetice prin măsuri de izolaţie termică a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor termoenergetice, instalarea şi utilizarea unor surse de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie al clădirii, implementarea unor sisteme de management energetic în scopul îmbunătăţirii eficienţei energetice şi monitorizării consumurilor de energie, înlocuirea corpurilor de iluminat. Proiectul beneficiază de asistenţă financiară nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020”, a declarat Alina Belu.

Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi a fost înfiinţat în anul 1970, este cel mai mare spital de pediatrie din ţară, el având o capacitate de 652 de paturi, şi asigură asistenţă medicală pediatrică pentru toate judeţele din regiunea Moldovei. În marea lor majoritate, clinicile Spitalului de Pediatrie sunt unice pentru toată zona Moldovei. Secţiile şi compartimentele de înaltă specialitate funcţionează începând din 1991 şi sunt deservite de medici cu a doua specialitate sau competenţă.

Lucrările de reparare şi modernizare a Spitalului de Pediatrie din Iaşi au fost demarate la sfârşitul lunii septembrie 2019. În toată această perioadă actul medical nu a fost întrerupt, ci doar restrâns.

Managerului spitalului a mai precizat că premierul Nicolae Ciucă este aşteptat săptămâna viitoare, în cursul zilei de marţi, să viziteze unitatea medicală, urmând să îi fie prezentat proiectul de reabilitare şi modernizare. AGERPRES