socola.jpgSpitalul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi are, începând din această săptămână, un nou manager. Timp de şase luni, până la organizarea unui concurs, interimatul va fi asigurat de dr. Lucian Burlea, medic stomatolog, fost manager al Spitalului „Căi Ferate” Iaşi. Acesta a înlocuit-o pe dr. Mărioara Ast, care a ocupat postul de manager din vara anului 2012 până în prezent.

Unitatea medicală se află într-o situaţie declicată, deoarece aproape 90% din banii pe care îi primeşte reprezintă salariile, iar restul sumei ajunge cu greu pentru medicamente, materiale sanitare şi alte cheltuieli. „Avem o situaţie financiară precară. Dacă nu se iau măsuri şi nu se oferă mai mulţi bani, spitalul riscă să intre în incapacitate de funcţionare. Noi sperăm că noua conducere va încerca să găsească soluţii pentru ca în unitatea medicală să existe tot ceea ce este necesar”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru „Ziarul de Iaşi”.

Noul manager afirmă că, în mandatul său de şase luni, va analiza problemele cu care se confruntă unitatea şi va încerca să le rezolve. „Responsabilitatea mea este foarte mare. Am preluat un spital care nu stă foarte bine din punct de vedere financiar. Socola este o bombă care stă să explodeze şi este nevoie de foarte multe modificări pentru a putea funcţiona în continuare. Pacienţii au nevoie de cel mai bun tratament, de condiţii şi este necesar să facem în aşa fel încât tuturor să le fie bine”, a declarat dr. Lucian Burlea pentru „Ziarul de Iaşi”. Potrivit acestuia, este foarte posibil ca, peste şase luni, când expiră interimatul, să se prezinte la concurs, pentru a rămâne în fruntea spitalului.