Lecțiile oferite de lupta împotriva HIV, esențiale în lupta împotriva coronavirusului

Un studiu realizat de UNAIDS subliniază modul în care lumea poate construi sisteme de sănătate rezistente care să abordeze ambele pandemii.

„Lupta noastră de zeci de ani împotriva HIV oferă lecții esențiale. Ascultând aceste lecții și lucrând împreună, ne putem asigura că răspunsurile naționale în materie de sănătate îndeplinesc promisiunile Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, sănătatea și bunăstarea tuturor ”, a declarat secretarul general al ONU, António Guterres.

Raportul este intitulat “COVID-19 și HIV: 1 moment, 2 epidemii, 3 oportunități – cum să profitați de moment pentru a învăța, a valorifica și a construi o nouă cale înainte pentru sănătatea și drepturile tuturor.”

Acesta dezvăluie modul în care lecțiile cheie învățate în combaterea HIV pot sprijini acțiunea accelerată împotriva COVID-19 fără a periclita răspunsul continuu la HIV și alte urgențe de sănătate, oferind astfel o „oportunitate unică” de a reimagina sistemele pentru sănătate, potrivit șefului UNAIDS, Winnie Byanyima.

„Toți ochii sunt îndreptați spre sănătate, sistemele de sănătate și îngrijirea sănătății, țările dorind să fie mai bine echipate pentru a face față nu numai COVID-19, ci și pentru a crea societăți mai sănătoase și mai rezistente”, a spus ea.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializata DespreHiv.ro