O linie de gardă suplimentară pentru pacienţii cu COVID-19 a fost înfiinţată la Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, după ce numărul de paturi alocat pentru aceşti bolnavi aproape s-a triplat faţă de jumătatea lunii septembrie, a anunţat managerul unităţii medicale, Angela Nicolae.

Medicii de la linia de gardă suplimentară sunt din mai multe secţii ale spitalului şi asigură consulturi interdisciplinare, pentru patologiile asociate la pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

„În ceea ce priveşte îngrijirea şi tratamentul pacienţilor confirmaţi COVID, spitalul nostru a alocat resurse de personal suplimentare, a înfiinţat o linie de gardă suplimentară Boli infecţioase-COVID în care sunt incluşi medici din mai multe secţii ale spitalului, a cooptat în echipa de îngrijire şi doi psihologi şi asigură consulturile interdisciplinare, pentru patologiile asociate”, a arătat Angela Nicolae.

Managerul a menţionat că pentru diminuarea riscului de infectare a personalului şi bolnavilor, toţi pacienţii care se adresează UPU Slatina vor fi testaţi pentru infecţia cu SARS-CoV-2, indiferent dacă rămân sau nu internaţi.

Totodată, pentru gestionarea numărului mare de prezentări de pacienţi suspecţi şi confirmaţi, la UPU a fost creată o structură temporară unde pacienţii sunt izolaţi şi monitorizaţi, în aşteptarea evaluării de către medicii infecţionişti.

Angela Nicolae a mai arătat că spitalul a crescut capacitatea de îngrijire a bolnavilor cu COVID-19 la 10 paturi de ATI, 122 de paturi pentru adulţi confirmaţi, 14 paturi pentru copii confirmaţi şi 13 paturi pentru pacienţi cu suspiciune de infectare, în condiţiile în care în prima parte a lunii septembrie erau opt paturi de ATI şi 40 de paturi în Secţia de boli infecţioase. AGERPRES