sanitas_1.jpgMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ne-a promis că reforma care vizează reorganizarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate se va face cu consultarea, în prealabil, a Federaţiei SANITAS, urmând ca în această săptămână să semnăm un acord pe această temă cu Ministerul Sănătăţii, a declarat marţi Marius Sepi, prim-vicepreşedintele organizaţiei sindicale.

„Am luat la cunoştinţă cu îngrijorare despre intenţia declarată a ministrului Sănătăţii de reorganizare a direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a caselor judeţene de asigurări de sănătate. Ştim că această reorganizare face parte din planul de regionalizare teritorială a României, avem însă promisiunea domnului ministru că toată această reformă se va face cu consultarea Federaţiei SANITAS”, a afirmat Marius Sepi.

Pentru a se asigura că toate demersurile privind reorganizarea vor fi făcute cu consultarea SANITAS, conducerea organizaţiei sindicale a negociat un acord cu Ministerul Sănătăţii, acord care se speră ca fi semnat în această săptămână. „Organizaţia noastră are membri de sindicat care lucrează în direcţiile de sănătate publică judeţene şi în casele judeţene de asigurări de sănătate. Pentru a ne proteja membrii, am negociat un acord cu Ministerul Sănătăţii, pe care sperăm că îl vom semna în această săptămână”, a mai spus Sepi. AGERPRES