Lideri în inovare de la nivel european și național se vor reuni în 12 iunie la evenimentul ”New approaches to address healthcare challenges: DIHs for P4 Medicine„ pentru a explora potențialul transformator al paradigmei P4 în Medicină.

Transilvania IT Cluster anunță evenimentul New approaches to address healthcare challenges: DIHs for P4 Medicine, organizat sub egida proiectului DIHsP4_Medicine din a cărui consorțiu face parte. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca în 12 iunie 2024, desfășurându-se pe parcursul întregii zile în incinta clădirii ABC Incubator (Str. C-tin Brâncuși, 55-57-59).

Acest eveniment aduce la Cluj-Napoca specialiști și experți din domeniul sănătății și Digital Health de la nivel european și național, adresându-se exclusiv furnizorilor de tehnologie, inovatorilor, instituțiilor publice, instituțiilor de sănătate și centrelor europene de inovare digitală care activează în domeniul medical pentru a explora împreună diversele abordări ale Medicinei Personalizate, Predictive, Preventive și Participative (P4).

Scopul acestui eveniment este de a promova și crea o colaborare extinsă între actorii interesați, concentrându-se pe soluții inovatoare la provocările din domeniul sănătății. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări interactive și discuții deschise cu speakeri și paneliști de la nivel național și internațional, inclusiv reprezentanți ai diverselor Centre de

Inovare Digitală Europene (EDIH-uri) unde se vor dezbate modurile în care EDIH-urile pot cataliza tranziția către Medicina P4.

De asemenea, invitații vor avea oportunitatea de a participa la o sesiune hibridă de matchmaking, conectându-se cu potențiali parteneri din industria sănătății pentru a explora proiecte colaborative. Participanții pot programa întâlniri de matchmaking de la distanță sau fizic pe Platforma B2Match aici.

Despre proiectul DIHsP4_Medicine

Proiectul DIHsP4_Medicine își propune să activeze Paradigma P4 (Preventivă, Personalizată, Predictivă și Participativă) în Medicină și să dezvolte un Plan de Acțiune Comun pentru a promova colaborarea între Centrele de Inovare Digitală (DIH-uri) din Europa. Această inițiativă sprijină dezvoltarea și adoptarea Paradigmei P4 în Medicină, promovând digitalizarea în domeniul sănătății prin diverse servicii și mecanisme de colaborare. În consorțiul acestui proiect sunt implicate 4 entități cu 4 Centre de Inovare Digitală din România, Spania, Franța și Slovenia.