Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu anunță apariția în librării și pe site-ul Portokal.ro a două noi volume “De la inimă la inimă“, care cuprind interviuri realizate în studioul Tele Moldova Plus. În acest context, reputatul medic ieșean a acordat un scurt interviu pentru portalul MedicalManager.ro.

”Colaborarea mea cu televiziunea Tele Moldova Plus a făcut istorie. Sper să continue în aceeași armonie, după principiul „proba timpului înseamnă necesitate și calitate”. La început am fost invitată pentru a transmite din experiența mea profesională, telespectatorilor, fie în maniera dialogului cu moderatorul emisiunii, fie prin răspunsurile directe date la întrebările telespectatorilor. Cu timpul, la invitația domnului director general, Petru Frăsilă, am acceptat să coordonez această emisiune, care mi-a permis să am invitați din toate domeniile”, declară medicul cardiolog.

”Plăcerea comunicării directe, spontane, pragmatice, fără cosmetizare ulterioară a informației, reprezintă un ‚har’ pe care l-am moștenit din familie”

În continuare, Prof. Dr. Univ. Cătălina Arsenescu Georgescu vorbește despre importanța comunicării:  ”Se împlinesc 9 ani de când emisiunea ”De la inimă la inimă” apare cu consecvență aproape în fiecare săptămână. Am dezvoltat pasiunea de a dialoga prin intermediul profesiei mele, fiind profesor universitar de medicină internă și cardiologie și prin intermediul interacțiunii cu diferite generații timp de peste patru decenii. La aceasta adaug și profesia mea medicală propriu-zisă, în care examinarea și dialogul cu pacientul reprezintă activități pe care le practic cu plăcere și pe care nu le-aș putea înlocui cu nimic altceva. Dacă nu stai de vorbă cu un pacient nu îți vei putea dea seama în mod corect de ce s-a adresat, care este suferința sa și care este soluția cea mai bună.”

Cardiologia inserată în mozaicul vieții – mottoul celor două volume

”Din anul de grație 2015 și până în prezent, am reușit să realizez peste 300 de emisiuni cu care mă mândresc prin persoanele invitate, prin abordarea unui spectru extrem de larg de subiecte, dar și prin atmosfera caldă, naturală, autentică, creată în timpul dialogului, spre folosul tuturor și în primul rând al auditoriului. Am avut invitați din lumea artelor, din teatru, din muzică, din toate domeniile. Pot spune că prin inserarea în interviurile din cardiologie a interviurilor din celelalte domenii se conturează pitorescul acestor emisiuni. Am dorit ca în cadrul interviurilor să apară și propria mea părere și să obțin un dialog real, un frânturi ale profesiei transcrise pe hârtie”, aceasta este declarația care conturează ideea de bază a volumelor.

Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, Membru Titular al Academiei Române de Științe Medicale, mulțumește tuturor celor care au fost implicați în realizarea acestor publicații.

Calde mulțumiri televiziunii Tele Moldova Plus, vizibilă acum în toată țara, reprezentată de domnul Petru Frăsilă, director general și întregii echipe de redacție, fără de care realizarea actuală nu ar fi existat.”

”Un gând sincer de prețuire pentru toți invitații mei care au avut încredere în mine, au avut plăcerea dialogului și cea de a transmite telespectatorilor lucruri utile și plăcute.”

”Sunt onorată de includerea mea în proiectul cultural-științific al Academiei Elitelor, Modelelor și Valorilor, ocazie prin care am putut să ofer publicului larg mozaicul de interviuri realizate.”

”Pentru mine personal, ce poate fi mai frumos și mai onorant decât ca, după peste patru decenii de activitate medicală, didactică, socială și multe alte realizări în diverse domenii, să pot fi recunoscută ca fiind „doamna de la televiziune”, este concluzia doamnei Arsenescu Georgescu.