barascu_leonard.jpgPreședintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu, a declarat miercuri că protestatarii din fața Ministerului Sănătății s-au aflat în stradă pentru a cere mărirea salariilor personalului din sistemul sanitar.

„Sperăm ca după aceste proteste domnul ministru să fie vectorul nostru de a prezenta Guvernului dorințele noastre-6% care ar putea scoate sistemul dintr-o criză care persistă de 23 de ani. Sperăm ca atunci când se vor mai propune unele legi influența noastră să fie mult mai importantă și mai vizibilă. Suntem în stradă pentru a susține creșterea salariilor tuturor cadrelor medicale, iar legea salarizării să cuprindă pe toată lumea din sistem”, a spus Bărăscu în fața Ministerului Sănătății, instituție pichetată de aproape 120 de angajați din sistemul medical.

Potrivit acestuia, ar fi necesar un control „adecvat” în sistemul de sănătate, dar și manageri eficienți. „Banii rezolvă multe dintre probleme, dar ne trebuie un control adecvat. Părerea mea și a colegilor mei este că ne trebuie un control adecvat și niște manageri buni”, a spus reprezentantul Sanitas.

În opinia sa, creșterea cu 20% a salariilor medicilor rezidenți nu ar fi suficientă. „Nu le-ar fi de ajuns medicilor rezidenți 20%. Dacă acum au 800 de lei înseamnă că majorat cu 20% vor avea 960 lei. Dacă te duci să te cazezi, îți cer 200 de euro”, a mai afirmat Leonard Bărăscu.

Coaliția Profesioniștilor din Sănătate a anunțat pichetări ale Ministerului Sănătății și Ministerul Finanțelor până pe 27 septembrie, între orele 11,00-13,00. AGERPRES