Lector. Univ. Dr. Dragoș Vana, Fondator Graphs.ro, a vorbit despre Mecanismul de Feedback al Pacientului – Date statistice, grafice și hărți în cadrul celei mai recente ediții a Conferinței Spital Connect, întâlnirea comunității de management de spitale publice din România. Acesta a avut loc în 9-10 iunie 2023, la Novotel Bucharest City Centre.

“Graphs.ro este un proiect început în pandemie, cuprinde mii de grafice și statistici, are sute de mii de vizitatori pe zi, peste 45 de milioane de grafice vizualizate pe platformă. Mecanismul de feedback al pacientului a apărut în urma unui Ordin al Ministerului Sănătății din 2016 care spune că la externare pacientul va primi un sms în care este invitat să răspundă la 10 întrebări. Datele sunt publice și disponibile pe data.gov.ro. Toți parametrii urmăriți în chestionarul de feedback s-au îmbunătățit constant de la începutul culegerii datelor (ultimii 6 ani), dar chiar și de la lună la lună se văd îmbunătățiri”, a menționat acesta.

Spital Connect vine în continuarea Programului Național de Management Medical Modern în Spitalele Publice, lansat în 2007, reprezentativ pentru societatea medicală românească. Programul are un istoric de 27 de ediții fizice și peste 20 de ediții online organizate până în prezent, cu peste +12.000 de participanți în total.

Conferința Spital-Connect a fost organizată de Oameni și Companii-OSC în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate – ANMCS și creditată cu 15 Puncte de Formare Continuă ANMCS.

Evenimentul s-a realizat cu sprijinul partenerilor: HP, Schrack Seconet, Syonic, Klintensiv, NoventIQ, InnovateIT, Multi Cleaning System, LiamedeClinic Hub, EventsOnline.ro, MedicalManager.ro, Diabeta, MedicaAcademica.