laborator.jpgPrimul laborator de analize medicale din Sălaj realizat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană va deveni funcţional, începând de joi, 1 august, în municipiul Zalău. Unitatea medicală, construită prin fonduri europene, are o suprafaţă totală de 1.509 metri pătraţi, iar pe lângă analize medicale, cei interesaţi pot beneficia şi de consultaţii medicale.

Administratorul clinicii, Lucian Groza, a precizat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că prin proiect au fost amenajate şi şase cabinete medicale pentru şi-au manifestat intenţia de colaborare mai mulţi medici.

Proiectul, intitulat „Dezvoltarea şi creşterea competitivităţii pe piaţa serviciilor medicale din judeţul Sălaj a firmei SC BIO-LAB SRL”, s-a derulat în perioada 28 iulie 2011 – 27 iulie 2013, valoarea totală a acestuia fiind de 420.000 de euro, din care valoarea nerambursabilă a fost de 200.000 de euro. Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional Axa Prioritara 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local.

În urma implementării proiectului s-a reuşit asigurarea infrastructurii necesare furnizării unor servicii medicale de calitate prin construirea unei clinici în suprafaţă totală de 1.509 metri pătraţi pentru furnizarea a două tipuri principale de servicii medicale, şi anume: analize şi consultaţii medicale, achiziţionarea de echipamente de specialitate necesare furnizării serviciilor medicale, amenajarea unui laborator de analize toxicologice şi, nu în ultimul rând, crearea de noi locuri de muncă. AGERPRES