Un studiu unic în lume, referitor la sănătatea genunchiului şi recuperarea medicală prin practicarea Kangoo Jumps, realizat de o echipă interdisciplinară de medici din Târgu Mureş şi Oradea, va fi lansat la prima ediţie a „Kangoo Jumps Summer Challenge”, care va avea loc pe 18 august la Târgu Mureş.

Potrivit organizatorilor manifestării, Asociaţia Kangoo Club Reghin, echipa medicală doreşte să demonstreze că exerciţiile pe ghete rebound, prin practicarea lor corectă, reduc perioada de recuperare, iar cei care au anumite afecţiuni ale genunchiului pot face în siguranţă aceste exerciţii.

„Ideea studiului a pornit de la dorinţa de a ajuta oamenii care nu pot face mişcare sau sport din cauza diferitelor probleme apărute la genunchi. (…) Primul studiu Kapoo s-a efectuat în anul 2019, la Oradea. (…) Studiul a durat şase luni, cu participarea a 100 de persoane care au demonstrat că practicarea exerciţiilor şi programelor pe ghete aduc numeroase beneficii organismului, pentru a crea, preveni, schimba obiceiurile şi comportamentele de risc legate de stilul de viaţă în diferite boli, indiferent de sex sau vârstă”, arată Asociaţia Kangoo Club Reghin, într-un comunicat de presă.

Termenul de realizare a noului studiu este tot de şase luni, cu începere din luna septembrie, iar cei care se înscriu în program trebuie să participe la trei antrenamente pe săptămână, îndrumaţi, evaluaţi şi monitorizaţi de medicii echipei.

Programul de recuperare va cuprinde antrenamente cardio, de tonifiere şi nutriţie.

Studiul se adresează tuturor acelora care au probleme cu genunchii şi sunt interesaţi de o recuperare rapidă şi sănătoasă.

Prima ediţie a „Kangoo Jumps Summer Challenge” se va desfăşura la Sala Polivalentă din Târgu Mureş şi va cuprinde mai multe etape. AGERPRES