Procentul pacienţilor cu spitalizare continuă, internaţi pe criteriul de urgenţă, a scăzut în 2016 faţă de anul precedent, dar este în continuare crescut, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan.

Acest procent a fost de 59,27% în anul 2015, iar în anul trecut a ajuns la 58,85%. Totodată, indicele de complexitate a cazurilor a crescut, ceea ce atrage după sine o mai bună punere în valoare a patologiei de bază, pentru care este internat pacientul, precum şi a complicaţiilor şi a bolilor asociate. Practic, cazurile internate au fost mai complexe, dar şi mai bine diagnosticate. Ca atare, se poate spune că a crescut calitatea actului medical, dar şi o atragere a unei mai bune finanţări de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate„, a afirmat Dumitru Secăşan.

Acesta a a adăugat că, în ceea ce priveşte indicatorii economico-financiari, se observă o creştere a procentului cheltuielilor cu medicamente şi materiale sanitare din totalul cheltuielilor spitalului, de la 15,89% în 2015, la 21,37% în anul trecut şi, implicit, şi a costului mediu al zilei de spitalizare şi a procentului cheltuielilor de personal, de la 57,83% în 2015, la 60,49% în 2016.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, numărul bolnavilor transferaţi de la această unitate către alte spitale a scăzut cu aproximativ şase la sută, lucru ce denotă o creştere a calităţii actului medical privind diagnosticarea şi tratarea pacienţilor.

Totodată, şi numărul de pacienţi internaţi a scăzut, de la 26.815 în 2015, la 26.217 anul trecut. De altfel, strategia Spitalului Judeţean rămâne, în continuare, scăderea ratei de utilizare a paturilor faţă de anul anterior, a mai spus Secăşan. AGERPRES