judetean_braila.jpgO comisie a medicamentelor a fost înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, membrii acesteia stabilind de comun acord ce medicamente trebuie achiziţionate de către instituţia spitalicească.

Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat luni că înfiinţarea acestei comisii are drept scop eliminarea ”intermedierilor” care existau până acum între medicii spitalului şi anumite firme producătoare sau distribuitoare de medicamente.

”Fiecare aducea înainte medicamente după cum voia el. Acum avem Comisia Medicamentelor, care stabileşte ce medicamente intră în spital şi responsabil este nu un om, ci o comisie. Lucrăm şi la subiectul legat de o bună legatură, inclusiv pe parte financiară, între spital şi producătorii de medicamente. Trebuie să terminăm cu sacoşele la doctorul X şi Y”, a precizat Stancu.

Preşedintele CJ Brăila a mai spus că Spitalul Judeţean de Urgenţă este cu plăţile la zi în ceea ce priveşte achiziţionarea de medicamente. Stancu a subliniat că ţine foarte mult ca spitalele să fie capabile să asigure toate medicamentele, iar facturile către furnizori să se încadreze în termenul de plată, tocmai pentru a nu apărea niciun motiv care să ducă la întârzierea acestora în spitale. ”Oferim medicamentele care sunt comune în România, urmând ca pacienţii care vor medicamente de la firme străine să şi le cumpere, conform indicaţiilor pe care le dau medicii”, a afirmat Stancu.

Preşedintele CJ a propus ca pacienţii din spitalele aflate în administrarea autorităţilor judeţene să declare pe propria răspundere dacă refuză medicaţia, pentru a nu mai apărea discuţii că bolnavii nu primesc medicamente în spitalele din Brăila. ”Atunci când pacientul doreşte un super medicament, să consemneze într-o declaraţie pe propria răspundere că i s-a oferit din partea spitalului medicamentul potrivit, dar doreşte un alt medicament. Declaraţia va sta la fişa bolnavului, să nu mai avem probleme de genul că pacientul a fost trimis de manager la farmacie să îşi ia nu ştiu ce medicament”, a mai spus Stancu. AGERPRES