La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova a fost inaugurată Clinica de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară, proiect realizat cu fonduri europene de către Consiliul Judeţean Dolj. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat că noua structură a spitalului a fost deja dotată cu o parte din echipamentele necesare, iar CJ continuă să procure aparatură medicală, în prezent fiind în derulare procedurile de achiziţie pentru utilarea uneia dintre cele două săli de operaţii ale Clinicii de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară.

„Fondurile au fost obţinute de Consiliul Judeţean Dolj, în cadrul unui proiect depus prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, în parteneriat cu municipalitatea Kozlodui, un proiect prin care ne-am asumat că vom prelua şi cazuri ale unor pacienţi cu afecţiuni grave de dincolo de Dunăre”, a spus Prioteasa.

Acesta a precizat că noua clinică a fost construită ca urmare a unei necesităţi: pacienţii cu afecţiuni grave ale inimii ajungeau să fie trimişi la Bucureşti, Timişoara sau Târgu Mureş pentru a fi trataţi, chiar dacă la Craiova existau specialişti. „Atunci când am ales să derulăm această investiţie, s-a mai întâmplat un lucru pozitiv: Guvernul a decis să repartizeze la Craiova un elicopter SMURD, Consiliului Judeţean Dolj revenindu-i sarcina de a investi în amenajarea unei infrastructuri adecvate pentru acest punct de operare aeromedicală. Desigur că acest elicopter a fost şi este în continuare util, pentru că ajută la salvarea de vieţi omeneşti. Apariţia acestei clinici reprezintă însă şi o reparaţie pentru Oltenia, pentru pacienţii de aici, deoarece nu va mai trebui să fie transferaţi în Bucureşti sau în alte centre universitare din ţară, pentru intervenţiile de care au nevoie”, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

Clinica a fost realizată printr-un proiect cu finanţare europeană, în valoare de circa 13 milioane lei. AGERPRES