Aplicaţia de parenting gratuită Bebbo, dezvoltată de UNICEF, reprezintă deja un sprijin constant pentru mii de părinţi şi îngrijitori din România ai copiilor de la naştere la şase ani, fiind folosită zilnic pentru a accesa sfaturi sigure şi verificate privind nutriţia, sănătatea şi educaţia copiilor sau pentru a le monitoriza creşterea pentru a se asigura că au o dezvoltare armonioasă.

Bebbo are până în prezent în România peste 21.700 de utilizatori, care au descărcat aplicaţia şi au înscris 22.900 de copii în aplicaţie. Marea majoritate a utilizatorilor, 79%, sunt mame, iar 15% reprezintă procentul taţilor care folosesc aplicaţia, restul de utilizatori fiind alţi îngrijitori sau furnizori de servicii. Cel mai mare procent al copiilor înscrişi, de 15% este al nou-născuţilor (copii aflaţi în prima lună de viaţă).

Aplicaţia Bebbo este gratuită şi oferă părinţilor sfaturi de specialitate cu privire la sănătatea şi dezvoltarea copilului, de la nutriţie şi alăptare la învăţarea timpurie şi valoarea jocului, parentingul receptiv, protecţie şi siguranţă. Aplicaţia include, de asemenea, îndrumări specifice pentru părinţi şi îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate.

Bebbo poate fi descărcat gratuit şi instalat în câteva secunde prin Google Play sau App Store. Până în prezent, în Europa şi în Asia Centrală, unde este disponibilă, aplicaţia a fost descărcată de peste 777.000 de utilizatori. Bebbo le permite de asemenea adulţilor să urmărească principalele etape de dezvoltare şi să înregistreze creşterea, vaccinările, controalele şi programările medicale ale copiilor.

Bebbo în România:

* 21.700 de utilizatori, 22.900 de copii înscrişi.

* Cele mai citite articole sunt cele despre experienţe diverse la vârsta de 3-4 luni, despre noile descoperiri pe care bebeluşii le fac la 7-9 luni şi despre cunoaşterea reciprocă între părinţi şi nou-născut în prima lună de viaţă.

* Utilizatorii au fost foarte interesaţi şi de articolele legate de stabilirea rutinelor şi a obiceiurilor bebeluşilor, articole legate de vaccinuri, nutriţie şi alimente, despre primii paşi făcuţi de copii şi primele cuvinte rostite.

* Cele mai accesate jocuri sunt din categoriile care vizează dezvoltarea fizică, cognitivă, socio-emoţională, precum şi a limbajului şi a comunicării.

„Îi încurajez încă o dată pe părinţii din România, dar şi pe adulţii care au în îngrijire copii cu vârsta de la naştere la 6 ani, să descarce şi să folosească zilnic aplicaţia Bebbo, intrând în comunitatea părinţilor care doresc să fie permanent informaţi, din surse sigure, validate de specialişti , cu privire la dezvoltarea armonioasă a copiilor în primii ani de viaţă. Bebbo este un sprijin mereu la îndemână şi gratuit, cu un conţinut actualizat în permanenţă şi de cea mai bună calitate”, declară Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

Aplicaţia gratuită Bebbo pentru părinţi poate fi descărcată de pe AppStore şi Google Play.