nefrologie_aparatura.jpgCentrul de Nefrologie și Dializă IHS inaugurează în Râmnicu Vâlcea o nouă clinică, cu acest prilej fiind organizate un simpozionul cu tema „Boala cronică de rinichi – o ‘piesă’ cu mai multe roluri” și screening gratuit pentru pacienții cu risc de boală cronică de rinichi, se arată într-un comunicat remis marți.

Evenimentul se înscrie într-o serie de manifestări care vor marca, pe parcursul anului 2014, împlinirea a 10 ani de activitate IHS în slujba pacienților cu boală cronică de rinichi (BCR) și se adresează pacienților cu factori de risc pentru BCR: persoane cu diabet, hipertensiune, dislipidemie, obezitate, pacienți diagnosticați cu BCR în diferite stadii, medicilor și asistenților medicali care îi au în grijă.

Potrivit comunicatului, acțiunea va avea loc în zilele de 22, 23 și 24 ianuarie la Spitalul Rapitest – Centrul de training (Str. V.Olănescu, Nr.11, Râmnicu Vâlcea) și cuprinde un curs dedicat asistenților medicali, pe 22 ianuarie, între orele 14:00-17:00 și un simpozion dedicat medicilor, pe 23 ianuarie, între orele 14:00-17:00.

Evenimentul se adresează medicilor de familie, nefrologi, cardiologi, diabetologi, interniști, cuprinzând teme de interes pentru toate aceste specialități, referitoare la prevenția, interacțiunea multidisciplinară în îngrijire, eficacitatea programelor educaționale și impactul psihologic în contextul bolii cronice de rinichi.

În ziua de 24 ianuarie, între orele 09:00 – 16:00, va fi făcut screening gratuit pentru pacienții cu risc de BCR în cadrul Centrului de Nefrologie și Dializă IHS, proaspăt deschis în Râmnicu Vâlcea. Specialiștii IHS Centre de Nefrologie și Dializă din Râmnicu Vâlcea, București și Craiova vor efectua screening gratuit pentru creatinină serică, glicemie, proteinurie.

Având în vedere deschiderea Centrului de Nefrologie și Dializă IHS în Râmnicu Vâlcea, eveniment așteptat de multă vreme de pacienții și lumea medicală din județ, care va conduce la dezvoltarea și diversificarea serviciilor destinate pacienților cu boală cronică de rinichi, la simpozion vor fi invitate să participe autorități medicale și media locală, se mai precizează în comunicat. Astfel, portofoliul de servicii oferite include nefrologie, dializă peritoneală și îngrijiri la domiciliu și va fi completat în primul trimestru al anului 2014 cu hemodializă. AGERPRES