Sub patronajul American College of Chest Physicians (ACCP) se va desfăşura la Iaşi, în perioada 20-22 mai, Întâlnirea Educaţională cu tema „Actualităţi privind Reabilitarea pulmonară şi Ventilaţia mecanică la domiciliu”, care va beneficia de prezenţa unor renumiţi specialişti străini.
ACCP este o organizaţie profesională medicală multidisciplinară, profund dedicată misiunii sale de a promova prevenţia şi tratamentul bolilor toracelui prin leadership, educaţie, cercetare şi comunicare.
ACCP a aniversat recent 75 ani de la înfiinţare şi prin viziunea sa de a reprezenta o resursă de vârf pentru îmbunătaţirea asistenţei de urgenţă şi a condiţiei cardio-pulmonare, datorită înaltului prestigiu ştiinţific internaţional pe care l-a caştigat, a motivat înscrierea în rândurile sale a numeroşi specialişti din mai toate ţările lumii, deşi are caracter naţional.
Speakerii străini prezenţi, precum şi de la distanţă, împreună cu cei români vor aborda ultimele noutăţi şi aspectele practice privind temele anunţate, participanţii fiind încurajaţi să contribuie activ în cadrul workshop-urilor, sesiunii de postere şi discuţiilor.
După cum susţine conf. dr. Paraschiva Postolache, Regent Internaţional al ACCP pentru România, participanţii vor avea oportunitatea de a afla ultimele noutăţi în domeniu, fapt ce le va asigura un câştig profesional, în ciuda intervalului scurt de timp disponibil.
Prof. Vasile Astărăstoae, Preşedintele Colegiului Medicilor din România, afirmă că evenimentul „Actualităţi privind Reabilitarea Pulmonară şi Ventilaţia mecanică la domiciliu” se doreşte a fi mai mult decât o întâlnire cu prestanţă ştiinţifică deosebită, conferită atât de prezenţa unor nume marcante ale pneumologiei internaţionale şi naţionale, cât şi de diseminarea noutăţilor ştiinţifice şi tehnice în domeniu. „Alături de oferirea celor mai noi achiziţii ştiinţifice menite să îmbunătăţească atât cantitatea, cât şi calitatea vieţii, această abordare centrată pe pacient este esenţială pentru un management de succes al bolii cronice”, menţionează prof. Vasile Astărăstoae.
De asemenea, tot la Iaşi şi tot în aceeaşi perioadă, va mai avea loc o manifestare ştiinţifică cu participare internaţională, creditată de Colegiul Medicilor din România şi OAMR, respectiv Cursul de Medicina Somnului – Program pentru Europa Centrală. Coordonatorul cursului va fi conf. dr. Paraschiva Postolache, Şef Secţie Clinică Recuperare Medicală Respiratorie la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi.
Informaţii suplimentare despre cele două evenimente medicale de la Iaşi se găsesc pe site-ul www.flacara-sperantei.org. Fundatia “Flacara Sperantei” este coordonatorul organizatoric al evenimentelor si institutia care asigura o gestionare legala si transparenta a taxelor de participare primite, precum si a contributiei financiare a sponsorilor. O fundatie este de facto un subiect de drept non-profit si sumele încasate se folosesc numai pentru aducerea la îndeplinire a obiectivelor pentru care a fost înfiintata, conform Statutului acesteia.
Fundatia “Flacara Sperantei” are un caracter educational si caritabil, în domeniul medical, propunându-si sa asigure celor abonati la Newsletter informatii a caror sursa sunt unele Societati medicale profesionale nationale si internationale, contributiile unor personalitati stiintifice de prestigiu, precum si ale membrilor si colaboratorilor Fundatiei.
Fundatia îsi exprima disponibilitatea de a ajuta si la desfasurarea altor evenimente stiintifice medicale, în cazul când organizatorii întâmpina aceleasi dificultati care au motivat înfiintarea ei de catre noi, precum si a prezentarilor de firma, dispunând de spatiu corespunzator si toate facilitatile necesare.