Aproximativ 250 de reprezentanţi ai comunităţii medicale din ţară şi străinătate se află, până pe 1 octombrie, la Iaşi, pentru a lua parte la cea de a 47-a ediţie a Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie.

Evenimentul este organizat de Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi şi Asociaţia Human Brain Academy.

Managerul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi, dr. Lucian Eva, a declarat că tematica acestei ediţii va acoperi întregul domeniu al neurochirurgiei şi neuroştiinţelor şi va pune accentul pe cele mai recente progrese din fiecare subdomeniu.

„După o perioadă lungă şi dificilă provocată de pandemia de COVID-19, ne bucurăm că ne putem întâlni din nou faţă în faţă. Organizarea la Iaşi a acestei ediţii a Congresului Societăţii Române de Neurochirurgie reprezintă o confirmare a faptului că Iaşiul a devenit cu adevărat Centru de Excelenţă în domeniul neurochirurgiei şi este încă o dovadă că neuroştiinţa şi neuroexcelenţa sunt preocupări constante pentru specia liştii din Iaşi. Sunt sigur că excelenţa academică a lucrărilor va contribui ca acest eveniment să fie cu adevărat memorabil şi că vom avea privilegiul de a descoperi nu numai pagini marcante de istorie, ci şi o remarcabilă tradiţie a şcolii româneşti de neurochirurgie”, a declarat conf.univ.dr. Lucian Eva. AGERPRES