priaoncology-22-noiembriePRIAevents organizează conferința PRIA Oncology pe 22 noiembrie 2016, ora 14.00, eveniment complex unde vom fi dezbătute teme extrem de importante despre inovație și cercetare în oncologie, despre prețul medicamentelor, despre tratamente în sistem de stat și privat, despre accesul pacienților la informație, prevenție și medicamente inovatoare.

În cadrul conferinței, cei mai buni specialiști in domeniu vor analiza sistemul medical oncologic din Romania, perspectivele pentru anul 2016, noile tendințe în domeniu, evoluția prețurilor, soluții la problemele sistemului medical oncologic din România în actualul context economic. Vor fi dezbătute teme din sistemul medical din România, tehnologii  inovatoare, cercetare medicală, aspecte fiscale și legislative precum și teme de interes pentru pacienți.

Scopul conferinței este acela de a informa publicul larg și de a stabili un dialog între reprezentanți ai pacientilor, speacialiști, autorități și mass media, astfel contribuind la dezvoltarea educației preventive și la îmbunătățirea sistemului.

Astfel pentru identificarea prolemelor lansăm formularele online adresate pacienților și specialiștilor și vom putea alcatui o listă cu cele mai importante probleme ale sistemului oncologic. http://priaevents.ro/pacienti/ și http://priaevents.ro/medici/.   Toate acestea vor fi dezbatute la conferința PRIA Oncology din 22 noiembrie 2016 alături de specialiști, asociații de pacienți, autorități și mass media.

PRIA Oncology face parte din seria PRIAevents care aduc in atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților si a mass-mediei. Cu o experiență de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea evenimentelor dedicate sistemului medical.

Lectorii evenimentului sunt: *Vlad VOICULESCU – Ministrul Sănătății (*tbc); Oana COSTAN –  Director Direcția Programe Curative, CNAS; Cezar IRIMIA – Preşedinte Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer; Dr. Florin BĂCANU –Vicepreşedintele Societății Naționale de Oncologie; Dr. Alexandru GRIGORESCU – Medic primar oncologie, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucuresti; Prof. Dr. Alexandru BLIDARU – Sef sectie Chirurgie OncologicaII, InstitutulOncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, Bucuresti; Conf. Dr. Nicolae VERGA – medic primar radiologie şi radioterapie, Spitalul Colţea; Dr. Doina GOȘA – Director al Centrului de Transfuzie Sanguină București; Miljana GRBIC– Head of World Health Organization Country Office; Alice GRASU – Director Serviciul de Ambulanţă Bucureşti și Olga CRIDLAND – Preşedinte Asociația P.A.V.E.L.

Printre temele de interes abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Strategia Ministerului Sănătății privind accesul pacienților cu cancer la tratamente de ultima generație și la informații noi despre progresul cercetării in acest domeniu; Perspectiva autorităților: accesul pacienților cu cancer la tratamente noi si inovatoare, alături de informație și prevenție; Ce trebuie sa știe pacienții despre imuno oncologie? Cum sunt folosite resursele astfel încât specialiștii sa poată aplica cele mai bune tratamente și sa facă cercetare? Perspective în dezvoltarea si cercetarea de terapii împotriva cancerului vis-a-vis de accesul pacienților în lume și în România la aceste terapii; cât de aproape suntem sa învingem cancerul? Situația bolnavilor de cancer in România: provocări, obstacole și speranțe; Costuri, transparența, sisteme de operare și opțiuni ale sistemului medical oncologic din România; Imunoterapia în oncologie, terapia personalizată – principii, aplicare, eficienta în strategii de sănătate; Modificări legislative care au in vedere educația, prevenția si informarea privind cancerului.

Participă la conferința PRIA Oncology să analizăm împreuna noutățile, inovațiile, dar și despre modificările legislative cu impact asupra comunităților noastre, strategii și politici, precum și cum ar trebui să arate sistemul oncologic medical din România.

Studiile recente realizate de IMAS la solicitarea Centrului de Inovație în Medicină, a arătat ca în România sunt aproape un milion de persoane suferinde sau diagnosticate în trecut cu cancer și peste 20% dintre români au sau au avut cel puțin un membru din familia restrânsa diagnosticat cu cancer. Principala temere legată de cancer este ca nu poate fi vindecat (26,6%), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4%), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6%).

Ultimul raport eliberat de Organizația Mondiala a Sănătății estimează o creștere de 57% a numărului de cazuri de cancer pentru următorii 20 de ani, care va afecta cu precădere tarile in curs de dezvoltare. Conform raportului, numărul de cazuri diagnosticate anual va atinge cifra de 22 de milioane pana in 2032, iar numărul de decese se așteaptă sa crească la 12 milioane, comparativ cu cele 8.2 milioane înregistrate in 2012, pe fondul creșterii și îmbătrânirii populației globale.

Peste 50% dintre cazurile de cancer pot fi cu ușurința prevenite prin schimbări ale stilului de viată, care implica renunțarea la fumat, reducerea consumului de alcool, modificări ale dietei și exercițiu fizic, vizite regulate la medic și tratarea timpurie a unor infecții cu potențial risc cancerigen.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA Oncology şi modalități de înscriere pentru participare puteţi găsi pe http://priaevents.ro/pria-oncology/