Pe 9 aprilie, la Calimanesti – Caciulata se deschid lucrarile celui de al 8-lea Congres National de Medicina Interna, organizat de Societatea Romana de Medicina Interna (SRMI).
Manifestarea este insotita de o ampla expozitie medicala specializata si de alte manifestari culturale. Aceasta editie a Congresului inregistreaza un numar record de participanti – peste 1.500 de cadre medicale (medici specialisti, rezidenti, medici primari, sefi de sectie, profesori si sefi de catedra), precum si un numar important de invitati straini.

In decursul celor trei zile de Congres se vor aborda subiecte de mare interes, cum ar fi renuntarea la fumat, noi strategii terapeutice in angina pectorala, impactul hipertensiunii asupra riscului cardio-vascular la femei, arteroscleroza si riscul cardiovascular, noi strategii in tratamentul astmului bronsic. De asemenea, in perioada precongres se organizeaza cursuri pe tema asociatiei in medicatia antitrombotica si a suferintei renale in medicina interna.

Printre prezentatori, specialisti de renume in domeniul medicinei interne, se numara:

– Daniel Sereni, fostul presedinte al Federatiei Europene de Medicina Interna;

– Jan Wilhem Elte, secretar general Federatiei Europene de Medicina Interna;

– Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor;

– G. Ungureanu, seful Comisiei de Medicina Interna a Colgiului Medicilor

In paralel cu lucrarile Congresului este organizata o ampla expozitie, in cadrul careia peste 40 de companii farmaceutice si de aparatura medicala isi prezinta produsele in spatii special amenajate.