În perioada 23-25 martie, la Brașov a avut loc Adunarea Generală a membrilor Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România, eveniment care are loc anual. Asociația Română de Oncologie „Sfânta Ana” (AROSA) a fost prezentă la acest eveniment prin gorjenii Bogdana Păsculescu și Daniel Coiculescu.

Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost următoarele puncte: prezentarea și aprobarea Raportului CD a FABC și a Raportului Președintelui privind activitatea din anul 2017; prezentarea și aprobarea raportului cenzorului FABC; prezentarea planului de acțiuni pe anul 2018; alegerea noului CD a FABC.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înfiinţată în anul 2005 din necesitatea ca toţi cei care luptă împotriva cancerului să devină o forţă cu o voce puternică. FABC este interfaţa între organizaţiile membre şi instituţiile statului, institutiile europene implicate în sănătate, precum şi organizaţiile europene şi internaţionale similare. FABC numără peste 75.000 de membri în întreaga ţară, pacienţi, supravieţuitori şi voluntari și este o federatie, formata din 26 asociatii, care activeaza pe plan local, la nivelul judetelor.

Misiunea FABC este de a face lobby şi advocacy activ pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienţilor cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii.