Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a decis să încheie colaborarea cu o parte dintre cadrele medicale angajate în timpul stării de urgenţă, când era nevoie de personal pentru a se face faţă numărului mare de pacienţi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Conducerea spitalului a anunţat că a luat decizia „în contextul scăderii numărului de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 la nivelul judeţului Arad”, iar aproximativ jumătate dintre contractele cu perioadă determinată au încetat.

„Datorită faptului că în ultimele săptămâni la nivelul judeţului Arad am avut, în medie, cel mult cinci pacienţi internaţi şi diagnosticaţi cu COVID-19, am decis să restructurăm secţiile destinate pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu virusul SARS CoV-2, fapt care a dus şi la scăderea numărului de personal necesar pe aceste secţii. Conform legislaţiei în vigoare, personalul medical angajat pe perioadă determinată poate fi păstrat doar în contextul desfăşurării activităţii pe secţiile de COVID- 19. Le mulţumim pentru tot ceea ce au făcut în aceste luni şi sperăm să îi regăsim în organigrama spitalului atunci când vom avea posibilitatea să scoatem posturile la concurs”, a declarat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu.

În perioada stării de urgenţă, la SCJU Arad au fost angajate 150 de persoane pe diferite posturi. Aproximativ jumătate dintre acestea şi-a încheiat activitatea luni, iar restul sunt medici de specialitate, asistenţi medicali şi infirmiere care au rămas „pentru a asigura bună desfăşurare a actului medical” în secţiile special create pentru pacienţii suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19. AGERPRES