Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman, Marius Nica, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că deficitul bugetar în acest domeniu se acoperă din redistribuirea care se face la nivel naţional.

Potrivit sursei citate, printr-o nouă rectificare bugetară de la începutul lunii decembrie s-au primit numai pentru furnizorii de medicamente gratuite şi compensate circa 8,7 milioane de lei, iar pentru finanţarea spitalelor până la sfârşitul acestui an încă două milioane de lei. De asemenea, alte sume de bani vizează programele naţionale de sănătate, cele mai mari sume – aproape 2,2 milioane de lei – fiind pentru diabet.

În cursul anului 2011 bugetul CAS Teleorman a fost suplimentat prin rectificări succesive cu aproximativ 23,5 milioane de lei, creşteri importante înregistrându-se faţă de luna ianuarie la serviciile medicale din centrele de permanenţă (83,84%), la medicamente (36,03%) şi la serviciile de hemodializă (24,63%).

Şeful CAS Teleorman a precizat că nu există restanţe în achitarea obligaţiilor contractuale faţă de spitale în acest an. „Acoperirea datoriilor făcute de unităţile spitaliceşti în afara cadrului contractului cu CAS nu cade în sarcina instituţiei noastre, responsabilitatea revenind managerilor”, a afirmat Marius Nica. În acest an, CAS Teleorman a încheiat 449 de contracte de servicii medicale, cele mai multe fiind cu medicii de familie – 176, specialiştii din ambulatoriu – 81, furnizorii de medicamente – 64 şi cu furnizorii de dispozitive medicale – 62. AGERPRES