Fondurile alocate de Ministerul Sanatatii pentru dotari materiale si aparatura medicala in spitalele din Iasi au clasat judetul pe primul loc in tara.
In cursul anului 2007,unitatile medicale din Iasi au primit aparatura in valoare de 16 milioane de euro, de 40 de ori mai mult fata de anul trecut. „Este cea mai impresionanta crestere din istoria medicinei iesene. Cu ocazia aceasta, multe spitale si-au rezolvat in sase luni problemele pe care le aveau de decenii. Toate aceste dotari nu fac altceva decat ca Iasul sa devina un pol important din punct de vedere medical. Sper sa ma pot implica in continuare si in 2008, insa am nevoie de o intelegere cu lumea medicala ieseana”, a declarat Mihnea Hurmuzache, directorul ASP Iasi.

Actele pentru achizitionarea ultimelor aparate medicale au fost trimise de Ministerul Sanatatii saptamana trecuta. Prin aceasta etapa judetul Iasi a primit un aparat RMN-open, sistem care se mai regaseste doar la un spital din capitala. „Aparatul de Rezonanta Magnetica Nucleara este un aparat de ultima generatie in valoare de un milion de euro care va acoperi toate cererile din zona noastra si care va fi montat la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu”, a mai spus Mihnea Hurmuzache.