Jocurile Naţionale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv incluziv organizat pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Cea de-a 17-a ediţie a evenimentului a reunit la Oradea sportivi şi reprezentanţi ai peste 75 de organizaţii, şcoli de masă şi speciale, din 31 de judeţe ale ţării, dar şi din Republica Moldova.

La Jocurile Naţionale Special Olympics Oradea, 350 de persoane cu dizabilităţi intelectuale din România şi Republica Moldova au concurat la patru discipline sportive: atletism, baschet unificat 3×3, bocce şi înot, se arată într-un comunicat. Pe parcursul a trei zile, activităţile organizate de Special Olympics România au demonstrat că „Sportul uneşte toate abilităţile”. Flacăra Speranţei, echivalentul Flăcării Olimpice în lumea Special Olympics, a traversat Oradea către locul de desfăşurare a Ceremoniei de Deschidere, fiind purtată de sportivi speciali alături de reprezentanţi ai jandarmeriei şi ai autorităţilor locale.

Peste 1.000 de spectatori au asistat la momentul festiv al defilării delegaţiilor din diferite judeţe şi din Republica Moldova, precum şi la spectacolul incluziunii în acţiune.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fără sprijinul voluntarilor –  medici şi studenţi ai Universităţii din Oradea, medici şi specialişti care au venit din toată ţara pentru a participa la evaluările de sănătate înaintea competiţiilor, se mai subliniază.