Asociatia Sports & Diabetes este implicata intr-o serie complexa de actiuni de informare a publicului larg cu privire la riscurile asociate diabetului. Dupa cum declara Ionut Dragan, presedintele Asociatiei Sports & Diabetes, pentru portalul RoDiabet, “ne folosim de de evenimentele si competitiile sportive, cu trimitere catre membrii echipei noastre, care sunt un foarte bun exemplu de good practice pentru efectuarea activitatilor sportive, desi au primit diagnosticul de diabet”.

“Totodata, promovam stilul de viata sanatos in asociere cu activitatile sportive in social media. Postam materiale educationale si cursuri de educatie medicala specifica, destinata pacientilor de catre clinicile partenere. Pentru a creste gradul de contientizare, suntem implicati activ in organizarea evenimentelor lor”.

Ionut Dragan considera ca ar fi deosebit de utila introducerea notiunii de educatie medicala in diabet ca ramura profesionala specifica (echivalentul diabetes educator din tarile etalon – UK, DE, NL, tarile scandinave”. “De asemenea, se impune finantarea prin programe guvernamentale a asociatiilor si  clinicilor care desfasoara astfel de activitati de preventie, pentru a putea fi sustinute costurile functionale si astfel sa fie targetati cat mai multi pacienti”. 

Presedintele Asociatiei Sports & Diabetes militeaza, de asemenea, pentru convingerea membrilor asociatiei sa acceseze doar surse specializate, verificate, atunci cand cauta informatii privind tratamentul diabetului. “Le explicam importanta suportului informational medical de calitate (studii, ghiduri, protocoale terapeutice) elaborate de asociatiile profesionale medicale si clinicile acreditate”, explica Ionut Dragan.

 

Material realizat în cadrul campaniei de educație și prevenție ”Poți face mai mult”, dezvoltată de portalul RoDiabet.ro cu susținerea partenerului Novo Nordisk  și dedicată educației publicului larg și persoanelor afectate de diabetul de tip 2, cu privire la complicațiile cardiovasculare. Puteți citi mai multe despre efectele acestor complicații, sau despre modurile în care le puteți preveni în mod eficient, pe pagina dedicată programului  WWW.RODIABET.RO/POTI-FACE-MAI-MULT/.